Želeli da uruše stabilnost u Srbiji

Izvor: Beta, 15.Okt.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želeli da uruše stabilnost u Srbiji

BEOGRAD, 15. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu da je incident na utakmici Srbija-Albanija bila "organizovana akcija sa ciljem da uruši stabilnost u Srbiji i celom regionu".

"Namera albanskih ekstremista bila je da se Srbija pokaže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni gradjani", rekao je Vučić za Večernje novosti.

"Želeli su da >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << zgaze naš ponos, ali smo sačuvali obraz i bandi lažnih albanskih zvaničnika koji su bili u svečanoj loži pokazali jasnu razliku izmedju nas i njih. Država će preduzeti sve zakonom predvidjene mere da se kazne svi počinioci za koje se utvrdi da su počinili krivična dela", naveo je premijer.

Dodao je da još čeka jasan stav EU o "nečuvenom incidentu koji je politički inspirisan".

"Čekam reakciju Evropske unije čije predstavnike ovde sam tri sata pre utakmice obavestio da Albanci spremaju provokacije i težak incident", naveo je Vučić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.