Započeta ozbiljna istraga zbog premlaćivanja romskog dečaka koji je nosio srpsku zastavu

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Započeta ozbiljna istraga zbog premlaćivanja romskog dečaka koji je nosio srpsku zastavu

Romskog dečaka pretukla je juče grupa dečaka jer je držao srpsku zastavu, jer "on nema prava na to". Nakon tog incidenta zamenik zaštitnika građana rekao je da će sprovesti kontrolu i postupiti po pritužbi povodom ovog nasilja.

Zamenik zaštitnika građana Robert Sepi, rekao je da će se sprovesti kontrola i postupiti po pritužbi povodom nasilja nad romskim dečakom u OŠ "Karađorđe", dok iz te škole kažu da je slučaj prijavljen i da je policija izvršila uviđaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Nasilje nad romskim dečakom osudio je i Nenad Ivanišević, predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma i Romkinja u Srbiji.

"Mi nismo narod koji je rasno netrpeljiv. Kroz istoriju smo to i pokazali. Srbija je uvek bila humana i gostoprimljiva zemlja. Ovakvi pojedinačni slučajevi su za svaku osudu, ali isto tako ovakvi slučajevi su nam pokazatelj da moramo svakodnevno da učimo đake da budu ljudi, jer je to podjednako važno kao i to da budu odlični đaci", rekao je Ivanišević u saopštenju Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

Podsetimo, do incidenta je došlo kada je dečak u školskom dvorištu držao srpsku zastavu, a nekoliko osmaka mu je prišlo i reklo da on nema pravo da nosi tu zastavu zato što je "Ciganin". Potom su ga udarali, šutirali pa čak i davili šipkom.

Njegova razredna Vladanka Jakšić rekla je za "Danas" da povrede nisu toliko strašne koliko sam motiv za ovaj incident.

"On ima nekoliko ogrebotina, i to u ovom slučaju nije veliki problem. Strašno je to što su ga tukli zato što je Rom". rekla je Jakšić, dodajući da je njen učenik dobro i mirno dete i da sigurno s njegove strane nije bilo provokacija.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.