Zapanjen autobus u Kini, stradalo 14 osoba

Izvor: RTS, 05.Jan.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapanjen autobus u Kini, stradalo 14 osoba

Najmanje 14 osoba poginulo a više od 30 je povređeno u požaru u autobusu u severnoj Kini. Policija traga za jednom osobom koja se sumnjiči za tu nesreću.
Incident se dogodio u glavnom gradu regiona Nindžija, Jinčuanu, oko sedam časova po lokalnom vremenu, rekla je portparolka vatrogasne jedinice te regije.
Prema njenim rečima, vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ugasili požar za 10 minuta, ali je 14 osoba poginulo, dok su 32 povređene.
Tačan uzrok požara još se istražuje.
Policija traga za osumnjičenim Ma Jongpingom, u vezi sa, kako je navedeno, "velikim zločinom", izvestila je državna stanica CCTV, a potvrdili su i bezbednosni zvaničnici.
Proteklih godina u Kini se dogodilo više ozbiljnih požara u autobusima, za koje su okrivljene osobe koje su mentalno nestabilne, ili želele ličnu osvetu.
Prošle godine, 35-godišnji muškarac pogubljen je jer je zapalio autobus u gradu Hagzou u julu 2014. u kome su bile povređene 33 osobe.
Sud je tada naveo da je Bao Laidžu hteo da se osveti društvu i želeo da okonča sopstveni život nakon što je ponovo oboleo od tuberkuloze.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.