Žandarmi na saslušanju u četvrtak

Izvor: B92, 03.Feb.2015, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmi na saslušanju u četvrtak

Pripadnici Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu za vreme održavanja Parade ponosa biće saslušani u četvrtak, pišu “Večernje novosti“.

Zbog napada na Andreja Vučića, brata premijera Srbije, i Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika jedinice "Kobre" tokom Parade ponosa, u Višem tužilaštvu u Beogradu u četvrtak će biti saslušana četvorica pripadnika niškog odreda Žandarmerije.

Kako saznaju "Novosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četvorica pripadnika Žandarmerije se terete za krivično delo ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Policija je podnela krivične prijave protiv četvorice žandarma zbog "brutalnog prebijanja Vučića i Malog i dvojice članova obezbeđenja, 28. septembra prošle godine".

Osumnjičeni žandarmi su ranije na saslušanju u policiji izjavili da su samo izvršavali zadatke i da su naređenja da upotrebe silu prema svima dobili od nadležnih.

Prethodno su objavljene službene beleške, u kojima stoji da su žandarmi reagovali pošto je grupa ljudi pokušala da probije kordon. Tada su objavljene i krivične prijave koje su podnete protiv pripadnika Žandarmerije.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.