Postupak Zajednice protiv FKCZ

Izvor: B92, 24.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak Zajednice protiv FKCZ

Zajednica superligaša Srbije pokrenula je postupak protiv Crvene zvezde zbog "slučaja Mišić".

Fudbaleri Crvene zvezde nosili su pred subotnji meč sa Jagodinom majice sa natpisom "Pravda za Uroša", koje su dobili od navijača, čime su prekršili propise FIFA i UEFA. Zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša Srbije Dragče Dimitrijević zatražio je od tog fudbalskog kluba da se do četvrtka izjasni o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incidentu.

"To su vrlo opasne stvari. Država se bori protiv nasilja, a klub ili neki pojedinci u njemu se protive merama države i praktično podržavaju nasilje", rekao je Dimitrijević na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je od uprave "crveno-belih" zatražio da objasni na koji način su fudbaleri Zvezde nabavili majice sa natpisom "Pravda za Uroša" u kojima su istrčali na teren pre početka subotnje utakmice u petom kolu Superlige.

Zatraženo je i da uprava kluba kaže da li je znala da će igrači na teren istrčati u spornim majicama i da li su fudbaleri od rukovodstva Zvezde tražili saglasnost za njihovo nošenje.

Čelnici Zvezde će morati da odgovore i da li su tačne izjave trenera ekipe Čedomira Janevskog i kapitena Nenada Milijaša da je uprava kluba dozvolila nošenje tih majica, što je predsednik Zvezde Den Tana posle sednice Upravnog odbora u utorak već demantovao.

Dimitrijević je, ipak, zatražio dodatno objašnjenje i istakao da, ako su izjave Janevskog i Milijaša tačne, uprava Zvezde odgovori da li je to bila zajednička odluka ili je nju doneo neki pojedinac. Ako je to učinio pojedinac iz kluba, traži se njegov identitet.

Sporna je i reakcija redarske službe Zvezde koja je dozvolila unošenje transparenta sa natpisom "Lazoviću, stići će te pravda koju deliš".

Dimitrejvić je ocenio da se tim transparentom pretilo sudiji Okružnog suda u Beogradu Veliboru Lazoviću koji je navijaču "crveno-belih" Urošu Mišiću izrekao kaznu zatvora od 10 godina zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića. Predstavnik "Delija" Vladimir Šavija porekao je da se radi o pretnji.

Pored kluba, posebna pismena izjašnjenja o incidentu moraće da daju i predsednik Zvezde Den Tana, sportski direktor Ilija Ivić, trener Čedomir Janevski, sekretar stručnog štaba Vojislav Lalatović i komesar za bezbednost Novica Mijušković.

"Kada dobijemo pismena izjašnjenja, videćemo da li ćemo pojedina lica morati da zovemo na saslušanje kod disciplinskog sudije, što bi moglo da oduži postupak. Mi, ipak, moramo da radimo po propisima", rekao je Dimitrijević i najavio da bi saslušanja mogla da budu i javna.

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković pročitao je i deo izveštaja delegata utakmice Slobodana Đerkovića koji je naveo da je pre početka meča upravu Zvezde i sudiju upozorio da je postupak "crveno-belih" protivan propisima.

Zvezda bi, ako bude proglašena krivom, mogla da plati novčanu kaznu od 60.000 do 600.000 dinara, ali i da od jedne do 12 utakmica igra pred praznim tribinama ili van svog stadiona. Sankcije bi mogli da snose i svi igrači.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AFERA MAJICE: Tanasijević i Ivić rekli - NE!

Izvor: Mondo, 23.Sep.2008, 17:37

Ipak, prema izvorima iz Ljutice Bogdana, na dan utakmice čelnici kluba su imali oprečne stavove o tome da li da se izađe u susret želji navijača da fudbaleri obuku majice sa natpisom 'Pravda za Uroša'.

Nastavak na Mondo...

Zajednica superligaša pokrenula postupak protiv Zvezde

Izvor: Blic, 24.Sep.2008

Zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša Srbije Dragče Dimitrijević pokrenuo je danas postupak protiv Crvene zvezde i od tog fudbalskog kluba zatražio da se do sutra izjasni o incidentu na utakmici sa Jagodinom.

Nastavak na Blic...

Zajednica superligaša pokrenula postupak protiv Zvezde

Izvor: RTS, 24.Sep.2008

Zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša Srbije Dragče Dimitrijević pokrenuo je postupak protiv Crvene zvezde i od tog fudbalskog kluba zatražio da se do četvrtka izjasni o incidentu na utakmici sa Jagodinom. ."To su vrlo opasne stvari....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.