Zagreb: Slučajno zapalili pacijenta

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Slučajno zapalili pacijenta

Zagreb -- Zagrebački hirurzi slučajno su zapalili jednog pacijenta na operacionom stolu, koji je tom prilikom zadobio manje opekotine, piše "Jutarnji list".

Incident se dogodio na samom početku operacije kada su lekari, pre početka zagvata, premazali benziom grudni koš pacijenta, kao što je i uobičajeno.

Taj benzin se, inače spere, a u slučaju da i nešto ostane ispari.

Ovog puta se to, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije dogodilo, pa kada je kardiohirurg Kliničkog bolničkog centra "Rebro" uzeo elektroskalpel, planuo je grudni koš pacijenta, piše list.

Hirurzi su brzo reagovali, pa je pacijent prošao samo sa opekotinama prvog stepena, a posle buđenja i otpusta iz bolnice nije podneo žalbu, navodi "Jutarnji list".

Šef kardiohirurgije Bojan Biočina izjavio je da je posle ovog incidenta uvedena procedura da se benzin s kože pacijenta ispira sa jednom tečnošću koja ga potpuno uklanja sa kože.

Mnogim hirurzima, međutim, i dalje nije jasno kako se desilo da pacijent bude zapaljen, a moguće je da je skalpel bacio iskru.

Prema navodima "Jutarnjeg", u SAD lekari svake godine zapale više od 600 pacijenata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hirurzi slučajno zapalili pacijenta

Izvor: Mondo, 07.Apr.2012

Zagrebački hirurzi slučajno su zapalili jednog pacijenta na operacionom stolu, koji je tom prilikom zadobio manje opekotine, piše "Jutarnji list".

Nastavak na Mondo...

Lekari slučajno zapalili pacijenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012, 04:31

ZAGREB -..Zagrebački hirurzi slučajno su zapalili jednog pacijenta na operacionom stolu, koji je tom prilikom zadobio manje opekotine, piše "Jutarnji list"...Incident se dogodio na samom početku operacije kada su lekari, pre početka zahvata, premazali benzinom grudni koš pacijenta, kao što je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.