Izvor: B92, 09.Mar.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen prenos rijalitija uživo

Beograd -- Rijaliti programi ubuduće neće moći da budu emitovani u direktnom prenosu, navodi se u usvojenom obavezujućem uputstvu emiterima RRA.

Portparol Republičke radio-difuzne agencije Srboljub Bogdanović kaže da je odloženo emitovanje predviđeno da bi emiteri mogli da intervenišu u slučaju incidenta u programu.

"Uputstvo će važiti za sve emitere. Ukoliko se emiteri ogluše o upozorenje, kazna će biti javno upozorenje, a nakon što se ispune neki formalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslovi, kazna će biti i oduzimanje dozvole", rekao je Bogdanović.

Kako je navedeno u uputstvu, ukoliko se rijaliti program emituje u periodu od ponoći do šest sati ujutro, može da obuhvati i one programske sadržaje koje je dozvoljeno emitovati u navedenom vremenskom periodu, ali uz oznake da sadržaji nisu prikladni za osobe mlađe od 18 godina.

Obavezujuće uputstvo RRA stupiće na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.