WRC 2020, Rallye Monte Carlo – Teška havarija „hjundaia“, Tanak i suvozač nepovredjeni

Izvor: AutoBlog, 24.Jan.2020, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WRC 2020, Rallye Monte Carlo – Teška havarija „hjundaia“, Tanak i suvozač nepovredjeni

Udes koji su na 4. ispitu imali aktuelni svetski šampion, 32. godišnji Estonac Ot Tanak i njegov suvozač Martin Jerveoja, u „hjundaiu“, samo je još jednom potvrdio baš veliku opasnost reli sporta. U francuskim Alpama, blizu Gapa, na ispitu koji je vodio nizbrdo ka cilju, Ot Tanak je u punoj brzini, a pretpostavlja se da je bila oko 160 km/h, izleteo bukvalno kao raketa i posle nekoliko okretanja u vazduhu „hjundai“ sa brojem 8 se zaustavio na tlu potpuno havarisan. Video zapis tog incidenta deluje zastrašujuće. Prava je sreća u ovoj nesreći, da ni vozač ni suvozač nisu nimalo povredjeni a tome je u velikoj meri doprineo i vrhunski konstruisan zaštitni kavez, takozvani rol-bar. Posle 8 ispita okončan je i drugi...
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

25.01.2020 ::: Rallye Monte Carlo 2020 - Vodi Ogier, Tanak imao strahovit udes (VIDEO)

Izvor: AutoMagazin, 25.Jan.2020, 04:17

Ovo je pravi pravcati reli Monte Carlo, sa svim svojim tajnama, koje su nedokučive i za najbolje majstore volana na svetu. Događaj prvog dana "kockarskog" relija, sigurno je zastrašujuće izletanje Ott Tanaka u Hyundaiju i20 WRC..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.