Vučić: Očekujem veliko izvinjenje albanske strane

Izvor: Cafe.ba, 15.Okt.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem veliko izvinjenje albanske strane

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za incident na utakmici Srbija - Albanija odgovoran neki od albanskih zvaničnika koji su došli na tu fudbalsku utakmicu u Beogradu na osnovu dogovora fudbalska saveza dvije zemlje, te istakao da očekuje veliko izvinjenje od albanske strane.

"To je bila strašna provokacija. Ne znam kome je to trebalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << ali je činjenica da su sa albanske strane na stadionu bili prisutni samo zvaničnici", rekao je Vučić za američku televiziju Si-En-En.

Srpski premijer je izrazio očekivanje da će Srbija uspjeti da prevaziđe situaciju za koju je odgovorna albanska strana, ističući da je slučaj vrlo jasan i da ne vidi nikakvu srpsku grešku u tome, ali da se mora razgovarati i poboljšati odnose.

"Na koji bi način svet reagovao da se slična situacija desila u Albaniji, to jest da je srpska strana u toj zemlji razvila zastavu velike Srbije", zapitao je Vučić.

On je ponovio da Srbija očekuje veliko izvinjenje, ali i da je spremna za nastavak razgovora radi poboljšanja saradnje.

"Potrebno nam je više razgovora i više međusobnog razumevanja. Želim da vidim stabilan zapadni Balkan i Srbija će ostati pravi stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i to ništa ne može da ugrozi", poručio je Vučić.

Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta je sinoć u Beogradu nakon incidenta kada se pred kraj prvog poluvremena iznad terena pojavila mala letjelica sa zastavom na kojoj je bila mapa takozvane velike Albanije.

Američki državljanin Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je bio priveden sinoć u VIP loži stadiona Fudbalskog kluba "Partizan", pošto je upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa "velike Albanije", pušten je na slobodu.

Rama je bio priveden pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom "velike Albanije" poslije kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.