Vučić: Fašizam neće proći, žene odbranile Srbiju

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Fašizam neće proći, žene odbranile Srbiju

Na vanrednoj konferenciji za javnost predsednik Republike, Aleksandar Vučič, pozvao je građane na mir i zahvali se ženama u Gradskoj upravi Beograda koje su danas "odbranile državu" i "sprečile fašizam".

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Vučić je rekao povodom incidenta u Skupštini Beograda kada su odbornici iz redova opozicije i lideri SzS pokušali da upadnu u Stari dvor, da nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i fašizam u Srbiji neće proći i pozvao institucije da obave svoj posao a da se oni u institucijama oni koji ne žele da rade posao "sklone jer Srbiji su sada potrbne indstitucije koje rade".

Žene sprečile upad u Skupštinu grada Beograda (VIDEO)

Vučić je istazao zahvalnost ženama koje su se "suprotstavile fašizmu" i "stale u odbranu svoje zemlje i svojih institucija".

"Beskrajno im hvala", kaže Vučić.

"Pozivam građane Srbije da ne brinu zbog poslednjeg fašističkog upada Boška Obradovića i njegovih sledbenika u Skupštinu grada Beogarda. Izvinjavam se ženama što su morale da trpe napade, fizičke, pretnje šamarčinama koje je direktno izgovarao odbornik Miloš Pavlović, koje su morale da trpe upade u Skupštinu grada nepozvanih lica, jer Obradović nije nikakav odbornik u toj skupštini, nije iz Beograda i nikada se nije kandidovao na beogradskim izborima", naglasio je Vučić.

Istakao je da je Obradović upadao sa svojim sledbenicima u želji da blokiraju jednog od funkcionera grada, kao što su radili samo Jobik u Mađarskoj i nacisti pod Adolfom Hitlerom.

VUČIĆ: "FAŠIZAM U SRBIJI NEMA BUĆNOST"

Izvor: Tanjug

Vučić je rekao da je sloboda kretanja ustavom zagarantovana i da niko nema pravo da to nekome uskraćuje, ali da je za državu bilo veoma važno da izbegnu sukob kako bi svima pokazali o "kakvim se nasilnicima radi".

"Oni misle da će nasiljem nešto uspeti da urade, ali ja pozivam gradjane da ne slede takve ideje nego da na demokratskim izborima, u skladu sa demokratskim normama, izaberu za koga će glasati i da izaberu svoju budućnost", rekao je on.

Vučić je rekao da je država "vagala" do poslednjeg trenutka kako da reaguje, ne želeći da nasedne na provokaciju.

"Oni sve rade da izazovu reakciju policije. Policija će u jednom trenutku morati da reaguje, ali mi želimo da pokažemo ljudima o kakvim se nasilnicima radi. Da ljudi znaju da to nije slučajnost i jedan dogadjaj, već navika i sistematska provokacija. Ali država će morati da reaguje", rekao je on.

Predstavnici opozicije pokušali da upadnu u Skupštinu grada Beograda gde se u tom trenutku održavala Sednica Saveta za ravnopravnost.

Ispred Starog dvora su bili lideri opozicionog bloka Saveza za Srbiju su Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać, kojima se na ulazu suprotstavila grupa žena koja je prisustvovala sednici Saveta za rodnu ravnopravnost.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.