Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast i opozicija u pokušaju da govore lepo jedni o drugima

U Skupštini Srbije u danima za nama, atmosfera na često na ivici incidenta. Takva, loša atmosfera, poručuju iz vlasti, mogla biti i glavni razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ali, da li je moguća drugačija komunikacija? Makar na Međunarodni tolerancije, koji se obeležava danas? Izgleda da to ipak iziskuje ozbiljan trud.

Izvor: N1

Tolerancija. Reč koja se u domu predstavnika naroda retko čuje, a još ređe primenjuje. Poštovanje i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prihvatanje različitog mišljenja onima koji su suprotnog političkog - teško pada.

Da li je moguća jedna lepa reč opozicije na račun predstavnika vlasti i jedna tolerantna izjava vlasti o opoziciji.

"Aaa...mmm.. verujete da ne mogu... (smeje se) Čekajte... tolerantno? Pa evo, lojalni su svojoj stranci", kaže poslanica DS Aleksandra Jerkov.

"Pa... (češe se po čelu) ...pa aj da kažemo, ima tu obrazovanog sveta, zaista. I ponekad volim da čujem neke od njih, ne govorim za sve", rekao je Vladimir Đukanović, SNS .

"Devedeset odsto narodnih poslanika SNS je tolerantno, uljudno, kulturno i oni treba više da pričaju i prezentuju svoju stranku, a ne Marjan Rističević, Martinović, Orlić i Maja Gojković", kaže Ivan Kostić iz Dveri.

"Recimo, kolega Dragoljub Mićunović, ja njega veoma pažljivo slušam, njega vidim kao nešto što je veoma umno. Međutim, na žalost te Demokratske stranke nju zastupa Kena, Ješa... ja mislim da Đinđić ustane da bi se prevrnuo u grob", rekao je Marjan Rističević, SNS.

Na pitanje o Danu tolerancije radikali odgovaraju nedeljom parlamentarizma - povodom koje je u skupštinskom holu izložena 71 slika, na 59 je, kažu, predsednica Narodne skupštine.

"To je dokaz da je parlamentarizam u Srbiji počeo onog trenutka kada je Maja izabrana za predsednicu parlamenta. Jesam bio dovoljno tolerantan?", kaže Zoran Krasić, SRS.

N1: Jeste li?

Krasić: Pa jesam.

"U međunarodnom danu tolerancije ne piše da morate da lažete sebe i druge da biste licemerno izgledali tolerantno. To što još uvek biram reči pa nekome kažem da laže - to je isto jedan veliki nivo tolerancije koji ja ispoljavam", navodi Zoran Živković iz Nove stranke.

"Šta tražite od opozicije toleranciju? Pa jedva se izborimo za ona dva minuta po amandmanu", poručuje Krasić.

U jednom ipak jesu saglasni svi sagovornici N1 - nema tolerancije u parlamentu, jer nema je, tvrde, ni u društvu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tolerancija kao retkost u Skupštini

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2017

U Skupštini Srbije u danima za nama, atmosfera na često na ivici incidenta. Takva, loša atmosfera, poručuju iz vlasti, mogla biti i glavni razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ali, da li je moguća drugačija komunikacija? Makar na Međunarodni tolerancije, koji se obeležava danas?...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.