VUČIĆ O INCIDENTU NA GRANICI: Hrvati ne žele da se se sećaju svoje loše prošlosti

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ O INCIDENTU NA GRANICI: Hrvati ne žele da se se sećaju svoje loše prošlosti

Predsednik Srbije Aleskandar Vučić nije želeo posebno da komentariše hrvatsku politiku i odnos prema Srbima povodom današnje zabrane ulaska predstavnicima Vojske Srbije u Hrvatsku Predsednik Srbije Aleskandar Vučić nije želeo posebno da komentariše hrvatsku politiku i odnos prema Srbima povodom današnje zabrane ulaska predstavnicima Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Srbije u Hrvatsku, radi prisustva obeležavanju Dana jasenovačkih žrtava.Istakao je da je nama vazno da onoliko koliko postujemo svoje zrtve, poštujemo i tuđe."Ja razumem da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti u Drugom svetskom ratu. Bolje da ne komentarišem izjave koje sam čuo u Poljskoj. Postojala su samo dva nacistička režima u Evripi. Ponosan sam na borbu srpkog naroda", istakao je Vučić.U ovakvim incidentima, kakav se danas desio na graničnom prelazu, vidi se, objašnjava, zašto nameravamo da podignemo memorijalni centar u RS i to će nas motivisati da brže radimo.PROČITAJTE I: ZADRŽANI NA GRANICI: Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku"Bolje da mi radimo svoje... Očekujemo uskoro predlog jedne od najboljih američkih kompanija o tome kako će da izgleda memorijalni centar u Gradini. Mi moramo da brinemo o tome, da nam niko ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima, žrtvama, da to bude u programu svake škole, na ekskurzijama".Da bi to moglo da se desi, kako kaže, to ćemo da uradimo na prostoru RS.Kaže i da je srećan što posle toliko godina imamo dva filma o Prvom svetskom ratu, a sada ćemo imati i prve filmove o Jasenovcu što je bilo zabranjeno 75 godina."Naš narod se borio protiv okupatora koje su neki drugi dočekivali cvećem, pa bi danas da se ne sećamo svega što je bilo", zaključio je Vučić.VUČIĆ: ZAPADNE DIPLOMATE PRENELE HODžAJU ŠTA SAM REKAOPredsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je kosovsko-albanski političar Enver Hodžaj izneo u javnost samo ono što je on nedavno rekao zapadnim diplomatama.„To sam ja rekao pred ambasadorima nekih zapadnih zemalja, pa su mu preneli", rekao je Vučić, upitan za komentar izjave Envera Hodžaja da ima informacije da još 10 zemalja može da povuče priznanje Kosova.Na pitanje da li je Srbija, imajući u vidu opstrukciju u istrazi Olivera Ivanovića, zatražila međunarodnu istragu, kazao je da ne vidi čiju bi međunarodnu istragu mogao da traži.„Čiju međunarodnu istragu, kada kažu da je to pitanje albanskih vlasti na Kosovu. Mi radimo našu istragu i nastavićemo“, objasnio je Vučić.Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ukazao je da se Beograd sa takvim zahtevom obraćao Euleksu, koji predstavlja međunarodnu zajednicu, a koji je rekao da neće da sprovodi međunarodnu istragu, već je to prepušteno albanskim vlastima na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VUČIĆ O INCIDENTU NA GRANICI: Hrvati ne žele da se sećaju svoje loše prošlosti

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleskandar Vučić nije želeo posebno da komentariše hrvatsku politiku i odnos prema Srbima povodom današnje zabrane ulaska predstavnicima Vojske Srbije u Hrvatsku Predsednik Srbije Aleskandar Vučić nije želeo posebno da komentariše hrvatsku politiku i odnos...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.