VN ŠTAJERSKE: Španac POBEDIO u 10. trci, ali je njegov trijumf ostao u senci strašnog INCIDENTA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2021, 21:00

VN ŠTAJERSKE: Španac POBEDIO u 10. trci, ali je njegov trijumf ostao u senci strašnog INCIDENTA (VIDEO)

Uzbudljivo u takmičenju Moto GP.

Vozač Pramaka Horhe Martin slavio je na Velikoj nagradi Štajerske u 10. trci sezone Moto GP šampionata i tako došao do prve pobede u najjačoj kategoriji.

Mladi Španac je takođe svom timu doneo prvi trijumf u kraljevskoj klasi, i to u trci koja je zbog velikog incidenta vožena iz dva dela, ali je prvi poništen.

Martin je na „Red Bul ringu“ upisao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 11. trijumf u karijeri, pošto je na najbolji način iskoristio prekid do kojeg je došlo jer su se motori Danija Pedrose i Lorenca Savadorija našli u plamenu. Italijan je doživeo prelom članka u tom incidentu, dok je trostruki svetski šampion izbegao povrede.

ペドロサとサバドーリがぶつかって赤旗中断😱#MotoGP pic.twitter.com/7QZMdzalvQ

— kuwachan@センダボ&JC79 (@ffsarami) August 8, 2021

U borbi za trijumf španski motociklista je pobedio branioca titule Đoana Mira, a njima dvojici se na podijumu pridružio vodeći u generalnom plasmanu Fabio Kvartararo.

Trka je u trećem krugu bila prekinuta, pošto je Pedrosa izgubio kontrolu nad motorom, koji je veliki broj vozača uspeo da izbegne, ali ne i Savadori, pa su se obe mašine zapalile na stazi. Nastao je prekid, koji je trajao nešto više od 30 minuta, a pošto su kompletirana samo dva kruga, to što se desilo do tada je poništeno i startovala je nova trka sa 27 krugova.

Ključni detalj u ponovljenoj trci desio se u samom finišu kada je branilac titule Đoan Mir napravio grešku. Martinu je to omogućilo da se odvoji na više od sekunde od vozača Suzukija, dok je lider u generalnom plasmanu Kvartararo zaostao osam sekundi.

Sjajno je Partizan otvorio sezonu, a u četvrtak je remizirao na gostovanju Sočiju i napravio dobru poziciju za prolaz dalje u Evropi, pa pun samopouzdanja večeras (21.00) gostuje Novom Pazaru. Kvota na dvojku je 1,30, a na kombinazziju 2&3+ 1,67Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Novi Pazar - Partizan.

Osim prvenca Martina strašnog incidenta koji je doveo do prekida, 10. trku sezone obeležili su brojni problemi, pa su bez plasmana zbog mehaničkih kvarova ostali Migel Oliveira i Aleš Espargaro, dok se Maveriku Vinjalesu ugasio motor prilikom restarta. Vozač Jamahe je pokušao da startuje iz pitlejna, međutim, zbog problema koji su usledili nije ni klasifikovan u poretku.

Trenutno u generalnom plasmanu vodi Kvartararo sa 172 bodova, drugoplasirani Zarko ima 132, dok je Mir treći sa 121 poenom.

Sledeća trka Moto GP šampionata vozi se narednog vikenda za Veliku nagradu Austrije, takođe na „Red Bul ringu“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.