VIŠEDECENIJSKI SUKOB NE JENJAVA: Kašmir odzvanjao rafalnom pajbom, ubijeno četiri pripadnika indijskih snaga

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 19:27

VIŠEDECENIJSKI SUKOB NE JENJAVA: Kašmir odzvanjao rafalnom pajbom, ubijeno četiri pripadnika indijskih snaga

Nastradala su i dva pakistanska pobunjenika

U današnjem smrtonosnom incidentu u Kašmiru, poginula su četvorica pripadnika indijskih snaga bezbednosti i dvojica pobunjenika. Ovaj ponedeljak obeležen je jednim od najsmrtonosnijih incidenata u proteklih godinu dana u većinski muslimanskom regionu Kašmir u kojem je prošle godine, odlukom indijskih vlasti, ukinuta autonomija.

Načelnik regionalne policije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vidžej Kumar izjavio je da su pobunjenici u jutarnjim satima napali bezbednosni punkt na severnom prilazu Sringaru, najvećem urbanom centru u regionu i likvidirali lokalnog policajca i još dva pripadnika rezervnog sastava policije.

U kontranapadu indijskih snaga bezbednosti likvidirana su dvojica pobunjenika, ali je ubijen i jedan indijski vojnik. Smrtonosni bilans ovog ponedeljka je treći najviši u poslednjih godinu dana, prošlog petka su pobunjenici ubili još dvojicu indijskih policajaca. Indija i Pakista se spore oko Kašmira od prestanka britanske kolonijalne uprave 1947. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.