Umalo tuča u RIK-u zbog cenzusa! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 29.Apr.2016, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umalo tuča u RIK-u zbog cenzusa! (VIDEO)

Po završetku sednice RIK-a, gde su proglašeni novi rezultati došlo je do incidenta kada su predstavnici pokreta Dveri verbalno napali predsednika RIK-a Dejana Đurđevića i direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića.

.

Foto: printscreen/Tanjug video

Nezadovoljni najnovijim rezultatima, prema kojima su ostali ispod cenzusa sa 4,99 odsto osvojenih glasova, predstavnici Dveri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << među kojima i lider Boško Obradović, uzvikivali su "kako vas nije sramorta, smete li pred narod...".

Izvor: TANJUG

U gužvi je došlo i do koškanja, a incident je prekinut pošto su Đurđević i Kovačević napustili prostorije Skupštine Srbije, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je, nakon sednice RIK-a da je ta koalicija bila u pravu kada je govorila da je u pitanju izborna krađa.

"Ovo je epilog na koji ukazujemo više od četiri dana, da je u RIK-u na delu neviđena izborna manipulacija i krađa kakva nije zabeležena u istoriji srpskog parlamentarizma. Četiri dana brojati dva odsto glasova samo da bi na kraju taj reultat pokazao da je naša koalicija na 4,999 ili u prevodu za jedan glas ispod cenzusa", rekao je Obradović novinarima u parlamentu.

Izvor: TANJUG

On je upitao da li postoji ijedan čovek na svetu koji može u to da poveruje.

Obradović očekuje da će javnost i svi koji drže do demokratije dići svoj glas protiv, kako tvrdi, bezakonja.

Obradović je rekao i da niko nije napao fizički članove RIK-a nakon sednice, već da je bilo suprotno - da su članovi te komisije nasrnuli na predstavnike Dveri, koji su ih pitali da li ih je sramota.

Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Ðurđević najoštrije je osudio sinoćnji

incident koji se dogodio posle sednice na kojoj su saopšteni preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora.

On je istakao da je nedopustivo da se u Skupštini vređaju članovi RIK i da se nasrće na jednu koleginicu.

Nadam se da ćemo posle ovoga ponovljene izbore na 15 mesta moći da sprovedemo u normalnoj atmosferi, rekao je Ðurđević i dodao da je o incidentu obaveštena policija.

Očekujemo da nadležni rade svoj posao i da omoguće da RIK izbore sprovede bez vređanja i pritisaka, kazao je Ðurđević.

Predsednik RIK je ukazao da je od nedelje upozoravao da RIK trpi veliki pritisak, koji je sinoć kulminirao.

Prema njegovim rečima, najveći pritisak vršili su predstavnici liste koja je na granici cenzusa i ima šansu da posle ponovljenih izbora na 15 mesta uđe u parlament.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.