Ukrajina će tražiti mirno rešenje incidenta u Kerčkom moreuzu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina će tražiti mirno rešenje incidenta u Kerčkom moreuzu

Ukrajina će, u skladu sa Poveljom UN tražiti načine za mirno rešavanje incidenta sa ukrajinskim vojnim sudovima u regionu Kerčkog moreuza, ali zadržava pravo na samoodbranu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin.

- Ukrajina će u skladu sa Poveljom UN tražiti načine za mirno rešavanje spora, kako je predviđeno članom 33 Povelje UN, ali svakako zadržavamo mogućnost primene prava na samoodbranu, kako je definisano članom 51 Povelje UN - rekao je Klimkin na brifingu.

Prema njegovim rečima, Kijev smatra da su ukrajinski mornari na zadržanim brodovima "ratni zarobljenici".
Pogledaj vesti o: Incident,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Ukrajina zadržava pravo da se odbrani od Rusije"

Izvor: B92, 26.Nov.2018

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin je izjavio da Ukrajina zadržava pravo da se odbrani od Rusije...On ne isključuje mogućnost da će Moskva nastaviti sa, kako je kazao, agresivnim potezima i na kopnu i na moru...Rojters prenosi da je Rusija odbila pozive međunarodne zajednice na oslobađanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.