Uhapšena trojica hrvatskih navijača u Gdanjsku

Izvor: Kurir, 19.Jun.2012, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena trojica hrvatskih navijača u Gdanjsku

GDANJSK - Trojica hrvatskih navijača uhapšena su zbog tuče u Gdanjsku, gde se večeras od 20.45 sati sati sastaju reprezentacije Španije i Hrvatske u trećem kolu C grupe fudbalskog prvenstva Evrope. Incident u kojem su se sukobili hrvatski i poljski huligani dogodio se danas rano ujutro, a u tuči je povređen jedan Poljak, potvrdila je policija. Trojica uhapšenih Hrvata najverovatnije će biti pušteni u utorak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Hrvatski navijači su pod prismotrom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog niza izgreda tokom šampionata u Poljskoj i Ukrajini. Oni su tokom utakmice prvog kola protiv Irske palili baklje na tribinama, potom učestvovali u tuči u Poznanju, a u istom gradu jedna grupa je 14. juna zapalila zastavu EU i nosila postere ratnog zločinca Ante Gotovine.

Predsednik UEFA Mišel Platini posebno je osudio hrvatske navijače nakon što su vređali na rasnoj osnovi crnoputog italijanskog reprezentativca Marija Balotelija.

"Hrvati imaju dobar tim, ali neprihvatljivo je da imaju problematične navijače. Svaki oblik rasizma je problem i za nas je i jedan slučaj previše", rekao je Platini. Zbog tog incidenta Hrvatskom fudbalskom savezu sigurno sledi kazna na sutrašnjem sastanku Disciplinske komisije UEFA.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.