Uhapšen sin Jovanke Broz

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen "sin" Jovanke Broz

Zbog ponovnog pokušaja da nasilno uđe kod Jovanke Broz, srpska policija je uhapsila i deportovala Pera Davidovskog (45), Makedonca koji već godinama tvrdi da je sin jugoslovenskog predsedničkog para! Njemu je zabranjen ulazak u Srbiju u naredne dve godine, a Jovanka je incident propratila mirno rečima da Pero "baš ne odustaje“.

- Dobar dan. Ja sam Pero Davidovski, ja sam sin Brozovih. Došao sam da vidim moju mamu Jovanku, hoću da je izljubim, doneo sam joj i poklone, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pustite me do moje mamice - ovim rečima je Davidovski, inače psihijatrijskih bolesnik, 29. jula pokušao da prođe pored pripadnika jedinice za zaštitu ličnosti i objekata i po treći put upadne kod Titove udovice. Policajci su pokušali najpre rečima da ga odgovore od nasilnog ulaska u vilu, ali to nije bilo moguće.

Davidovski je prvi put u septembru 2009. godine upao u Jovankinu vilu. On je tada preskočio tri metra visoku betonsku ogradu, ali ga je primetio jedan od komšija i potom su ga uhapsili policajci koji su obezbeđivali obližnju vilu u kojoj živi predsednik LDP-a Čedomir Jovanović. Makedoncu je i tada zabranjen ulazak u Srbiju, ali na godinu dana. U februaru ove godine, drugi put je uhapšen ispred kapije vile na Dedinju, a na saslušanju je policijskim inspektorima rekao da je hteo konačno da upozna svoju majku.

Stalno je ponavljao: "Moja mama je Jovanka, a moj tata je Tito!“. Rekao je i da je više puta pokušavao da stupi u kontakt s Jovankom, da je zvao telefonom, pisao joj pisma...

Posle saslušanja, pušten je na slobodu i naloženo mu je da u najkraćem roku napusti našu zemlju.

- Ona nema sina. Ne možete ovde da se zadržavate, odmah se odmaknite od objekta - odgovorio je jedan od policajaca, ali je Davidovski ipak pokušao da prođe između njih, zbog čega je pozvana ekipa MUP-a iz stanice Savski Venac, na čijoj se teritoriji nalazi objekat.

- S obzirom na to da je odranije poznat policiji i da znamo da se radi o psihijatrijskom bolesniku, smešten je u bolnicu "Laza Lazarević“. No, kako se radi o stranom državljaninu, preko Ministarstva spoljnih poslova obavešten je njegov otac Krsto da dođe radi prepoznavanja.

On je 4. avgusta došao u Beograd i posle obavljenih formalnosti, Pero je istog dana deportovan do granice. Zbog činjenice da mu je ovo treći put da nasilno pokušava da uđe kod Jovanke Broz, zabranjen mu je ulazak u Srbiju najmanje dve godine - priča naš izvor iz policije i dodaje da se Jovanka ovog puta nije uplašila.

- Ona je u tom trenutku bila napolju, čula je da neko pokušava da uđe u dvorište. Jedan od kolega je odmah otišao i javio joj da se radi o Davidovskom. Nije se preterano iznenadila, samo je rekla: "Zar opet, on baš ne odustaje“ - priča izvor "Alo-a" iz policije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Uhapšen «sin» Tita i Jovanke Broz

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2011

BEOGRAD - Zbog ponovnog pokušaja da nasilno uđe kod Jovanke Broz, srpska policija je uhapsila i deportovala Pera Davidovskog (45), Makedonca koji već godinama tvrdi da je sin jugoslovenskog predsjedničkog para!

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.