Učenice u toaletu škole tukle devojčice

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenice u toaletu škole tukle devojčice

INCIDENT u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Novom Sadu, kada su na kraju velikog odmora, dve učenice osmog razreda, u toaletu napale dve vršnjakinje iz druge škole, ispituje policija kojoj je predat snimak sa sigurnosnih kamera. Sukob između maloletnica, kako saznajemo, datira još odranije, ali su pre desetak dana, umešavši se među 650 đaka, ušle u školu "Žarko Zrenjanin". Pronašle su vršnjakinje, i u toaletu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ih napale. - Odmah su pozvani roditelji, a snimak smo prosledili policiji - kaže Žarko Mušicki, direktor škole. Napadnute učenice su se, kako saznajemo, posle incidenta, odmah vratile na nastavu, a ceo slučaj nastavnicima su prijavili đaci koji su videli nemilu scenu u toaletu.BARIJERE GRAD će razmotriti predlog da se i ostalim školama na teritoriji grada preporuči uvođenje fizičkih barijera na ulasku u školsko dvorište. Zbog tog incidenta, Gradska uprava za obrazovanje je odlučila da uvede dodatne mere za bezbednost đaka. Svim školama koje to žele, biće postavljene fizičke barijere na ulasku u školsko dvorište, što znači da će u školu moći da uđu samo učenici matične škole. - Na taj način će se sasvim sigurno smanjiti broj slučajeva vršnjačkog nasilja - kaže mr Vladimir Jelić, član Gradskog veća za obrazovanje. - Zahvaljujući sistemu registracije učenika na ulazu u školsko dvorište, uz pomoć ID kartica i postavljanjem kamera visoke rezolucije, identifikovani su i pronađeni vinovnici tuče. Prva škola koja će dobiti ovaj sistem početkom sledeće godine, upravo je OŠ "Žarko Zrenjanin", a na njihovim iskustvima će se pokazati da li je sistem efikasan ili nije.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Tuča u osnovnoj školi!

Izvor: Mondo, 17.Dec.2015

Učenice osmog razreda potukle su se u toaletu Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" u Novom Sadu. Posle incidenta grad predlaže uvođenje dodatnih mera bezbednosti...Foto: Petar Stojanović, MONDO Ilustracija..  Policija ispituje tuču u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Novom Sadu koja je počela...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.