Ubrzati istragu protiv bivšeg direktora

Izvor: Blic, 03.Nov.2009, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzati istragu protiv bivšeg direktora

Na početku protesta oko 250 radnika „Ikrabusa" juče ispred Centralnog zatvora došlo je do manjeg incidenta posle kojeg je priveden Nenad Ivanović, radnik ovog preduzeća jer je drškom transparenta udario jednog policajca i naneo mu lakše povrede. Radnici su protestovali jer smatraju da se stalo sa istražnim radnjama protiv Srećka Nijemčevića, bivšeg direktora.

Oni navode da „ako niko iz bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rukovodstva nije odgovoran za propast firme", onda su „odgovorni" oni. Kako kažu skupili su se „kako bi otišli u zatvor", u kojem bi „imali tri obroka i smeštaj". Skup je obezbeđivalo više od 40 policajaca i više od 80 pripadnika žandarmerije.

Radnici su nezadovoljni jer im se čini da se sa istražnim radnjama protiv Nijemčevića stalo, a protiv koga su radnici pre tri meseca podneli prijavu MUP-u.

-On je na čelu firme bio od 2003. do jula 2009. godine kad je dao ostavku pod pritiskom nas zaposlenih. U tom periodu preko posrednika prodavani su autobusi i vršena je nabavka, a plaćeno im je između tri i četiri miliona evra" U vezi sa tom prijavom inspektori su dolazili u preduzeće i odneli dosta dokumentacije, ali poslednjih 15 dana imamo utisak da se na tome stalo - ističe jedan od radnika Milenko Babić.

Agencija za privatizaciju je pre više od mesec dana raskinula ugovor o prodaji sa ruskom kompanijom "Avtodetalj servis” zbog neispunjavanja obaveza. Oko 700 radnika "Ikarbusa”, od početka godine primilo je četiri minimalca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.