Ubijen palestinski ribar, prva žrtva posle prekida vatre

Izvor: B92, 14.Nov.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen palestinski ribar, prva žrtva posle prekida vatre

Jedan palestinski ribar ubijen je danas izraelskom vatrom na severu pojasa Gaze, saopštili su palestinski zvaničnici.

Udruženje ribara je reklo da je 20-godišnji mladić radio na obali kraj ograde koja odvaja pojas Gaze od Izraela, kada je pogođen u stomak.

On je prva žrtva od jučerašnjeg prekida vatre s Izraelom koji su prihvatili Hamas i druge ekstremističke organizacije u Gazi zahvaljujući posredovanju Egipta.

Time okončano dvodnevno nasilje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pretilo da preraste u novi rat zakletih neprijatelja.Izraelska vojska nije odmah komentarisala incident.

Palestinski ekstremisti su ispalili 460 raketa i minobacačkih projektila na Izrael za jedan dan, a izraelska vojska je izvela udare iz vazduha na 160 meta u Gazi.

Poginulo je sedam Palestinaca, uključujući pet ekstremista. U Izraelu je poginula jedna osoba kada je raketa ispaljena iz Gaze pala na stambenu zgradu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.