UNS traži hitnu istragu

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS traži hitnu istragu

Beograd -- UNS traži hitno rasvetljavanje incidenta u Vranju u kome su povređeni članovi porodice novinarke B92 Tanje Janković i pretnji novinaru Pinka Mladenu Mijatoviću.

UNS je u saopštenju naveo da je Mijatović dobio anonimne pretnje i da mu je oštećen automobil. Mijatović je i ranije bio na meti napadača, ali je beogradska policija efikasno rešavala te napade.

U policijskom zapisniku tuče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vranju, kada su na svadbenom veselju napadnuti članovi porodice Tanje Janković i ona lično, interna kontrola MUP-a utvrdila je brojne propuste, naveo je UNS i dodao da ima razloga za sumnju da je u pitanju napad povezan s poslom Tanje

Janković.

Udruženje je zato zatražilo da unutrašnja kontrola MUP-a što pre utvrdi sve činjenice i javnosti predstavi rezultate istrage, pre svega na okolnosti da su Tanju Janković i RTV B92 vredjali učesnici tuče, medju kojima je bio i policijski inspektor N. J. iz Vranja.

Tanja Janković je bila saradnik na serijalu RTV B92 Insajder o zloupotrebama u Kolubari.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.