UBIJEN PALESTINAC U JERUSALIMU: Izbo nožem dvojicu izraelskih policajaca na kapiji Starog grada

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2022, 23:44

UBIJEN PALESTINAC U JERUSALIMU: Izbo nožem dvojicu izraelskih policajaca na kapiji Starog grada

Drugi takav incident u poslednja dva dana

Izraelska policija saopštila je da je danas pucala i ubila jednog Palestinca nakon što je nožem izbo dva policajca na kapiji Starog grada u Jerusalimu. To je drugi takav incident u poslednja dva dana, preneo je Rojters Policija je saopštila da su dvojica policajaca zadobila lake do umerene povrede i da su prebačeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u bolnicu.

Palestinska grupa koja vlada Gazom Hamas pohvalila je napad nožem, navodeći da je u pitanju odgovor na izraelske likvidcije bez presuda Palestinaca u Jerusalimu, dodaje Rojters. Državna palestinska novinska agencija Vafa identifikovala je poginulog Palestinca kao Abdulrahmana Kasema iz izbegličkog kampa DŽalazon u blizini Ramale na okupiranoj Zapadnoj obali.

Jedan Palestinac u nedelju je nožem napao i ranio izraelskog policajca u starom gradskom jezgru Jerusalima, a zatim je ubijen u policijskoj vatri.

- Mladi Palestinac, starosti 19 godina, prišao je dvojici policajaca koji su bili na dužnosti kod jedne od kapija Starog grada, izvukao nož i ubo jednog od njih - izjavio je portparol policije.

Drugi policajci u blizini su odmah reagovali, otvorili vatru na napadača i ubili ga. Dva policajca su lakše ranjena - jedan od uboda nožem, a drugi tokom policijske vatre, saopštila je policija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Policija: Ubijen Palestinac nakon što je nožem napao dva policajaca u Jerusalimu

Izvor: VOA, 08.Mar.2022, 16:08

Izraelska policija ubila je jednog Palestinca nakon što je u ponedeljak nožem izbo dva policajca na kapiji Starog grada u Jerusalimu, navodi se u saopštenju policije. Bio je to drugi takav incident u dva dana. Policija je saopštila da su dvojica policajaca zadobila lake do umerene povrede i da...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.