U verskom sukobu povredjena tri policajca

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U verskom sukobu povredjena tri policajca

Tri policajca lakše povredjena u današnjem incidentu na Ivanovim koritima kod Cetinja gde su se vernici Crnogorske pravoslavne crkve i Srpske pravoslavne crkve okupili kako bi u hramu Preobraženja Hristovog obeležili taj verski praznik.

"Policija radi na identifikovanju osoba koje su policijskim službenicima nanele povrede", saopšteno je iz Uprave policije.

I SPC i CPC ranije su obavestili policiju o nameri da danas, povodom verskog praznika, služe svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << liturgiju u hramu Preobraženja Hristovog na Ivanovim koritima.

Cetinjska policija je, kako se navodi, imajući u vidu ranije dogadjaje kada je odnos dve crkve u pitanju, sinoć od 20 sati obezbjedjivala hram, radi eventualnog sprečavanja narušavanja javnog reda i mira.

U saopštenju policije se dodaje da policijski službenici prema vernicima "nisu preduzeli nikakve mere, radnje i sredstva prinude", osim potiskivanja suprotstavljenih grupa gradjana.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.