U incidentu u Galenici povređeni i policajci

Izvor: Glas javnosti, 07.Jul.2010, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U incidentu u Galenici povređeni i policajci

BEOGRAD  - U sukobu između grupe mladića sa policijom u beogradskom naselju Galenika dvojica mladića završila su u Urgentnom centru. Povređenih je bilo i na strani policije, javlja RTS.

U beogradskom naselju Galenika dogodio se incident između pripadnika policije i grupe mladića.

Sve je počelo nakon što je jedan od mladića, koji su sedeli za stolom ispred kladionice, pozvao policajce da im se pridruže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Prema rečima jednog od povređenih mladića, policajci su ih grubo legitimisali i maltretirali.

 Policija je najpre zatražila lične karte, kada smo im rekli da nemamo, pozvali su pojačanje, kaže mladić koji je učestvovao u incidentu i dodaje da je potom jedan od policajaca "izvadio pendrek i počeo da lomi sve što je bilo ispred njega".

Policija tvrdi da je u kladionicu došla po pozivu i da su postupali u skladu sa svojim službenim ovlašćenjima.

Načelnik Policijske uprave Beograd Slobodan Vukolić kaže da je auto- patrola policijske stanice Zemun pokušala da legitimiše četiri lica, a kada su policajci napadnuti, pozvana je još jedna patrola.

"Lica koja su napala policijsku patrolu su višestruki povratnici zbog više krivičnih dela krađa i krivičnih dela sa elementima nasilja", kaže Vukolić.

Učesnici incidenta rekli su, međutim, da ranije nisu imali sukoba sa policijom i da nisu osuđivani.

Sigurnosne kamere snimile su sve što se dešavalo, ali kako kaže advokat grupe mladih, snimak će naknadno biti dostupan.

povredjeni i policajci ???!!! od cega su povredjeni ,imaju zuljeve od pendrecenja???????

Hvala nasoj policiji da reaguje i da nas brani i da moze ljudi da se odmaraju.Ovo ponasanje mladih osoba NIJE VISE NORMALNO!!!!!!Kada se tako ponasaju i ne slusaju POLICIJU sta mi jadni da radimo.Cele noci LUDNICA I PORED ZGRADE i na ulici i kaficima.SAMO NAPRED NASA POLICIJA TREBA DA REAGUJE.U EU da zove banda policiju da se druze i da ne pokazu licne karte u ZATVOR GA ODMAH VODE.Jadnici zale se kao da je BANDA POLICIJA a ne obratno.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.