U MRTVAČNICU UPALO NA STOTINE ROĐAKA IZGORELIH ROBIJAŠA

Izvor: Kurir, 21.Feb.2012, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U MRTVAČNICU UPALO NA STOTINE ROĐAKA IZGORELIH ROBIJAŠA

Grupa žena probila rashladni kontejner i otvorila najmanje šest vreća s telima poginulih

TEGUSIGALPA - Više stotina rođaka i prijatelja poginulih u požaru u zatvoru u Hondurasu, upalo je danas u mrtvačnicu, tražeći da preuzmu njihove posmrtne ostatke.

Grupa koju su činile većinom žene, uspela je da uđe u mrtvačnicu, probije rashladni kontejner i otvori najmanje šest vreća s telima poginulih, rekao je portparol tužilaštva Melvin Duarte. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Duarte je rekao i da je policija uspela da izbaci ljude iz mrtvačnice suzavcem i da u incidentu niko nije povređen, preneo je AP.

Najmanje 359 zatvorenika poginulo je u požaru koji je u utorak izbio u zatvoru u Komajagvi, oko 50 kilometara od Tegusigalpe. Prema rečima svedoka, stražari nisu uspeli da otvore ćelije, ostavivši stotine ljudi da izgore ili se uguše.

U tom trenutku u zatvoru su se nalazila 852 zatvorenika, što je dvostruko više od predviđenih kapaciteta. Zvaničnici su saopštili da je požar izazvao zapaljeni dušek, ali istraga o nesreći je još u toku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.