Tužilaštvo preduzelo dokazne radnje povodom incidenta ispred Skupštine

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 15:36

Tužilaštvo preduzelo dokazne radnje povodom incidenta ispred Skupštine

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je preduzelo dokazne radnje povodom događaja od 8. maja ispred Narodne skupštine, u vezi kojeg postoji osnovana sumnja da su B.O., M.Đ., D.Đ. i S.M. izvršili nasilje prema narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim licima.
"Na taj način utvrdiće se činjenično stanja o postojanju elemenata bića krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dela Nasilničko ponašanje iz člana 344. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije", navodi se u saopštenju. 
Javno tužilaštvo će dokazne radnje sprovesti u najkraćem vremenskom periodu, nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu u skladu sa zakonom.
O preduzetim radnjama i merama Prvo osnovno javno tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost.
Prethodno je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu koji se pre nekoliko dana dogodio ispred Narodne skupštine. 
Krivičnu prijavu kojom se Boško Obradović i ostali terete za krivično delo nasilničko ponašanje, tužilaštvu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova  nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.