Tužilaštvo o vršnjačkom nasilju u Nišu: Preduzimaju se sve neophodne radnje

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2024, 15:50

Tužilaštvo o vršnjačkom nasilju u Nišu: Preduzimaju se sve neophodne radnje

Istog dana kada je učenica Osnovne škole “Car Konstantin” u Nišu napadnuta, obavešteno je Više javno tužilaštvo, potvrđuju u ovoj ustanovi i dodaju da se "preduzimaju sve neophodne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica". Otac devojčice koja je pretrpela nasilje rekao je da je, nakon prijave policiji, imao razgovore sa direktorkom škole, pedagogom, psihologom, sociologom i razrednim starešinom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Incident se dogodio 24. januara, potvrdili su i iz policije i Tužilaštva, odakle navode da ne mogu da pruže više informacija jer se radi o maloletnim licima.

Ministarstvo prosvete je juče objavilo da ima informacije da to nije bio prvi sukob među učenicama škole “Car Konstantin”.

Kada je reč o incidentu koji pominjete, on se desio van škole, prijavljen je policiji od strane roditelja napadnute devojčice i policija, u skladu sa nadležnostima, utvrđuje okolnosti i vinovnike napada - naveli su juče iz Ministarstva.

Igor Novaković, zamenik predsednika Skupštine Niša i predsednik Gradskog odbora SPS-a, prvi je obavestio javnost o ovome jer se radi o ćerci njegovog prijatelja, a sada je obavio odgovor oca devojčice nakon oglašavanja Ministarstva i škole.

Oko 13.50 se desio napad, ćerka nam se javila i ja sam je odveo u policijsku stanicu Medijana. Inspektor je, za vreme razgovora, pozvao školskog policajca i obavestio šta se desilo. Dan nakon toga, u toku prepodneva, ja sam pozvao direktorku i došao u školu, gde su pored nje bili pedagog, psiholog, sociolog i razredni starešina. Koliko ja znam - škola je za događaj saznala od policije, a razredni starešina od majke deteta, koja joj je pustila poruku - napisao je.

Iz Ministarstva prosvete su ranije istakli da se incident dogodio van škole i da je devojčica koja je trpela nasilje prebačena u drugu školu.

Iz škole su rekli da su razgovarali sa učenicama, roditeljima i policijom i ponavljaju da se sve dogodilo van škole.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.