Ovako je rekao razgovara kontrolora letenja i pilota koji je prinudno sleteo u Beogradu (AUDIO)

Izvor: Luftika.rs, 20.Feb.2024, 12:09

Ovako je rekao razgovara kontrolora letenja i pilota koji je prinudno sleteo u Beogradu (AUDIO)

Snimak razgovora pilota aviona “Maraton erlajnza” i kontrolora letenja na aerodromu “Nikola Tesla”, pre nego što je taj avion imao nezgodu, objavljen je na društvenim mrežama.
Podsećamo, avion te kompanije koja obavlja letove za Er Srbiju, sa 106 putnika, sleteo je u nedelju uveče na beogradski aerodrom s rupom u trupu aviona i oštećenim krilom.
Avion, koji je trebalo da leti za Dizeldorf, oštećen je prilikom poletanja kada je udario u svetlosnu signalizaciju na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << piste, piše 021.
AS86C ATC Recording @ LYBE 18.02.2024.
byu/Austerlitz2310 inserbia

Kako se nezvanično saznaje, uzrok incidenta je kratak zalet koji je pilot uzeo prilikom poletanja, tako da nije imao dovoljno vremena da se ranije odvoji od piste i izbegne svetlosnu signalizaciju.
Kako se čuje iz razgovora pilota i kontrolora letenja, avion je poleteo sa pogrešne piste.
Evo kako je izgledao E-195 reg. OY-GDC kompanije Marathon airlines koji leti za ErSrbiju večeras posle prinudnog sletanja na BEG. pic.twitter.com/crLJURHeDa
— Peđa Vučetić (@Pedjijatar) February 18, 2024

“Er Srbija” je saopštila da je avion na letu za Diseldorf vraćen iz tehničkih razloga, a da bezbednost putnika nije bila ugrožena.
Britanka umrla u Beogradu nakon operacije smanjenje želuca u Turskoj, avion hitno sleteo

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVO ŠTA SE DESILO SA AVINOM KOJI JE SAT VREMENA KRUŽIO NAD BEOGRADOM! "Napravljena je greška i sa PUTNICIMA - kontrola leta pokušala da upozori posadu" (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024

Kontrola letenja tri puta pokušala da upozori posadu...Petar Vojinović urednik vazduhoplovnog portala - Tango Six objasnio je detaljno šta se desilo sa avionom na aerodromu Nikola Tesla koji je morao prinudno da sleti...U nedelju uveče, putnici Aviona Er Srbije na letu za Dizeldorf doživeli su veliku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.