Tužićemo policajce batinaše!

Izvor: Press, 07.Jul.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužićemo policajce batinaše!

Olivera Ćatić i još petoro gostiju zemunske kladionice „Monako" najavili su tužbu protiv policajaca koji su ih brutalno pretukli
Olivera Ćatić i još petoro gostiju zemunske kladionice „Monako" najavili su tužbu protiv policajaca koji su ih brutalno pretukli! Olivera za Press kaže da je ogorčena izjavama i reakcijom iz MUP-a, u kojima se tvrdi da su policajci prvi napadnuti u kladionici!
Olivera Ćatić je juče dala izjavu pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Unutrašnje kontrole MUP-a Srbije o incidentu u kladionici „Monako" u naselju Galenika, koji se dogodio u noći između 4. i 5. jula Tada su u intervenciji grupe policajaca teško povređeni gosti kladionice Petar Ćatić, Miodrag Pejičić, Nemanja Stefanović i Miloš V. Policajci nisu poštedeli ni Oliveru Ćatić ni Bojanu Jovanovski, koje su šamarane i šutirane!

Olivera je rekla da će pored grupe bahatih policajaca tužiti i Slobodana Vukolića, načelnika Policijske uprave Beograda.
- Tužićemo policajce koji su nas tukli, kao i Vukolića koji je svašta izjavljivao. O svemu što se dogodilo dali smo juče izjave Unutrašnjoj kontroli policije. Inspektori koji su nas saslušali bili su jako korektni i ljubazni. Pa i oni su videli snimak sigurnosnih kamera! Na snimku se lepo vidi šta su nam njihove kolege radile. Jasno je ljudima šta se stvarno desilo i ko je tu napadnut. Inače, ovo je prva izjava koju sam uopšte dala policiji, jer smo posle batinanja samo privedeni u policijsku stanicu u Zemunu i tamo nisam dala nikakvu izjavu - kaže Olivera Ćatić koja je posle intervencije policije zadobila povrede vrata.
Zvali u pomoć i interventnu
Ona je ispričala da u nedelju uveče u kladionici nije bilo nikakvih problema pre dolaska policajaca.
- Sedeli smo u bašti. Moj muž Petar je video policijski automobil kako prolazi, mahnuo im je rukom i rekao: „Momci, dođite na piće!" I ranije je to radio. Patrole su uglavnom iste. Dođu,  popiju piće i nastave dalje - kaže Olivera i dodaje:
- Okrenuli su automobil i parkirali se ispred. Niko im ništa nije više rekao. Videlo se da su bili pijani. Tražili su nam lične karte. Jedan mi se uneo u lice i počeo da me psuje. Rekao mi je: „ Jebem ti dete!" Posle toga postalo je još gore jer su pozvali druge patrole. Svi smo čuli kada je preko telefona ili motorole policajac rekao: „Policajac je napadnut!", iako smo svi samo sedeli. Posle pet minuta stigle su još dve patrole i interventna. Tada je nastao haos! Sve su nas tukli! Moj kum Miodrag Pejičić, koji je do tada sedeo sa vlasnikom, pitao ih je:" Zašto bijete devojke?", a oni su počeli da mu lupaju šamare. Odveli su ga na parking, oborili na zemlju i prebili. Njega su dvojica udarala palicama dok je ležao na zemlji, a onda ga je jedan policajac udario u lice i onesvestio.

Ćatićeva kaže da su njen suprug Petar i kum Miodrag Pejčić teško povređeni i da su joj lekari rekli da će u bolnici ostati još najmanje sedam dana.
- Lekar mi je rekao da kako im se povlače otoci, tako se vidi sve više i više unutrašnjih povreda. Pejičiću je otkriven ogroman unutrašnji hematom kod srca. Lica su im unakažena, samo da ih deca ne vide - kaže naša sagovornica. Ona je rekla da su oduzeti automobili skoro svim gostima i da nikome nisu vraćena lična dokumenta, kao i da nedostaje pasoš njenog supruga Petra, koji je američki državljanin.
Policija pokrenula istragu
Posle incidenta u kladionici, MUP je formirao komisiju za utvrđivanje opravdanosti i pravilnosti upotrebe sredstava prinude i eventualnog prekoračenja ovlašćenja. Podsetimo, policija je saopštila da je patrola prva napadnuta.
- Miloš V. (30), Nemanja S. (28), Miodrag P. (36) i Petar Ć. (41) udarali su policajce rukama i nogama po glavi i telu. U pokušaju da odbiju napad, policajci su prema osumnjičenima primenili prinudu. Protiv Miloša V. i Nemanje S. biće podneta krivična prijava, zbog sumnje da su izvršili napad na policajca, dok su Miodragu P. i Petru Ć. uručeni pozivi da se po izlasku iz bolnice jave policiji - navodi se u saopštenju policije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gosti kladionice najavljuju tužbu protiv policajaca batinaša

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Jul.2010, 02:33

Brutalno pretučeni gosti kladionice ’Monako’ u Beogradu najavili su podizanje tužbi protiv policajaca koji su ih napali. Verzija događaja koju su dali policajaci, po kojoj su oni napadnuti u kladionici od strane gostiju, potpuno je šokirala grupu prebijenih,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Tužićemo policajce batinaše!

Izvor: S media, 08.Jul.2010

Olivera Ćatić i još petoro gostiju zemunske kladionice „Monako" najavili su tužbu protiv policajaca koji su ih brutalno pretukli. ..Olivera Ćatić i još petoro gostiju zemunske kladionice „Monako" najavili su tužbu protiv policajaca koji su ih brutalno pretukli! Olivera za Pres s kaže da...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.