Turkovićeva: Nije trebalo da se dogodi incident sa Vučićem

Izvor: RTS, 09.Jun.2020, 15:20

Turkovićeva: Nije trebalo da se dogodi incident sa Vučićem

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković izjavila je da nije trebalo da se desi incident sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Potočarima i dodala da je svako ko pruža ruku dobrodošao.
Turkovićeva je na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije upitana da prokomentariše postavljanje pa cepanje Vučićevog bilborda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Srebrenici, međutim, ona se osvrnula na situaciju koja se dogodila ranije.

"To u Srebrenici nije smelo da se dogodi, jer kad neko dođe sa dobrom voljom, ne treba da se desi incidentna situacija. Ali, niko ne može da ima totalnu kontrolu. Sigurno to ne nailazi na podršku u Bosni i Hercegovini", rekla je ona.
Prema njenim rečima, BiH čini napore da svako ko dođe u tu zemlju bude dobrodošao, pogotovo ako, kako kaže, pruža ruku.
"To je princip koji pokušavamo da negujemo i sigurno će biti tako u budućnosti", rekla je ministarka spoljnih poslova BiH.
Ministar spoljnih poslova Srbije i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković saglasni su da u regionu treba da postoji zajednički dogovor o otvaranju granica kako bi građani znali na koji način mogu da putuju, a najavili su i otvaranje konzulata BiH u Novom Pazaru.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turković: Incident s Vučićem u Potočarima nije smio da se dogodi

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2020

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković rekla je danas da je u BiH dobrodošao svako ko "pruža ruku" i da inicident sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Potočarima prije nekoliko godina nije smio da se dogodi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.