Izvor: B92, 12.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča navijača Vojvodine i Partizana

Novi Sad -- Šest osoba povređeno je u Novom Sadu tokom tuče navijača Vojvodine i Partizana pred današnju utakmicu ova dva kluba. Privedeno je 30 osoba, saopštila je policija.

Među povređenima je četvoro navijača, jedan policajac i snimatelj novosadske televizije Panonija. Navijačima koji su, nakon sukoba, dovedeni u Urgentni centar, odmah je pružen pomoć i pušteni su kući. Jedan od njih ima ubodnu ranu na nozi, drugom je polomljena ruka, a ostala dvojica imaju površinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povrede.

Novosadska policija privela je danas 30 osoba, od kojih devet maloletnika, zbog učestvovanja u tuči navijača fudbalskih klubova Partizan i Vojvodina u Novom Sadu.

U tuči je teško povređen Dejan P. (26) iz Zemuna, koji se samopovredio padom prilikom trčanja i slomio ruku, navodi se u saopštenju.

Tri osobe su lakše povređene, a jedan od njih, Ratko M. (27) iz Bora, zadobio je ubodnu ranu nožem, navodi se u policijskom saopštenju.

Tokom tuče, jedno lice je aktiviralo pirotehničko sredstvo "topovski udar" od kojeg, međutim, nisu nastupile nikave posledice, navela je policija.

Kaže se i da novosadska policija preduzima sve zakonske mere na utvrđivanju okolnosti tog incidenta, radi podnošenja odgovarajućih prijava.

Inače, sama utakmica je završena bez incidenata.

Grupa navijača Vojvodine i Partizana sukobila se oko 13 sati u centru Novog Sada, kod hotela "Putnik", a prema navodima očevidaca, u tuči su korišćeni i noževi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.