Tuča navijača Hajduka i Dinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2011, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča navijača Hajduka i Dinama

SPLIT -

Navijači dva najpopularnija hrvatska fudbalska kluba, Hajduka i zagrebačkog Dinama, sukobili su se danas u Splitu dva sata uoči početka kvalifikacione utakmice za šampionat Evrope u kojoj reprezentacija te zemlje na "Poljudu" igra protiv Gruzije.

Do incidenta je došlo kada su navijači Dinama istakli na vidno mesto klupska obeležja i pevali pesme o Dinamu u kafiću u centru Splita, koji je demoliran.

U masovnoj tuči, u kojoj su prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očevidaca korišćene i palice za bejzbol, povređeno je nekoliko pristalica zagrebačkih "modrih" i splitskih "bilih".

Portparol splitske policije Željka Radošević saopštila je da je u fizičkom obračunu učestvovalo "nekoliko desetina huligana" i dodala da su, osim organa reda, zbog povreda morali da intervenišu i lekari.

Navijačka grupa "torcida", koja od 1950. godine pruža organizovanu podršku Hajduku, ranije je najavila da će ćutati tokom prvih 14 minuta meča sa Gruzijcima, ali njihovu odluku nisu ispoštovale pristalice hrvatske reprezentacije iz Vinkovaca kojima su Splićani potom skandirali povicima "cigani, cigani".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.