TRAGEDIJA NA AERODROMU U DUBAIJU: Vatrogasac poginuo tokom gašenja požara na avionu

Izvor: Telegraf.rs, 03.Avg.2016, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA NA AERODROMU U DUBAIJU: Vatrogasac poginuo tokom gašenja požara na avionu

Jedan vatrogasac poginuo je pokušavajući da ugasi plamen koji je izbio na avionu kompanije "Flaj emirejts" prilikom sletanja na aerodrom u Dubaiju.

Predstavnik kompanije Šeik Ahmed bin Said al – Maktum je rekao da vlasti i dalje sprovode istragu o ovom incidentu u kojem je lakše povređeno 14 osoba.

Kako kaže, udar prilikom sletanja nije izazvan nekim bezbednosim propustom i dodaje da je ovaj avion u saobraćaju od 2003. godine, da je imao generalno servisiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 2015. godina, a da je njime upravljao pilot sa iskustvom od 7. 000 sati leta.

- Emirati uvek prate međunarodne standarde i vrlo smo strogi u sprovodenju pravila bezbednosti i tehničkog održavanja- rekao je Šeik Ahmed na konferenciji koju je prenosila držana televizija.

Međunarodni aerodrom u Dubaiju koji je ranije tokom dana bio zatvoren zbog incidenta na pisti, ponovo je otvoren, saopštila je nešto ranije aerodromska služba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.