TENZIJE: Iranci tvrde - napadnuti tankeri (VIDEO)

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENZIJE: Iranci tvrde - napadnuti tankeri (VIDEO)

Britanska grupa za pomorsku sigurnost upozorila je danas na "neodređeni incident" u Omanskom zalivu dok su tenzije između SAD i Irana u porastu. Iranski mediji tvrde da su napadnuta dva takva tankera u omanskom zalivu.

Ovaj, poslednji u nizu incidenata, stiže mesec dana nakon što su dva tankera Saudijske Arabije napadnuti u vodama Ujedinjenih Arapskih Emirata. Oni su prenosili naftu za SAD, a Vašington smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da iza tog napada stoji Iran.



Izvor: youtube/Press TV

Sve to prouzrokovalo je porast tenzija na relaciji Vašington - Teheran, koji ionako visi na ivici sukoba.

Peta flota američke mornarice nije, zasad, htela da komentariše upozorenje britanske grupe, prenela je agencija AP.

Sa druge strane iranski mediji tvrde, bez navođenja konkretnih dokaza, da je u Zalivu bilo eksplozija i da su mete naftni tankeri.

Najnoviji incident dogodio se rano jutros, u omanskom zalivu, kada su se čule dve eksplozije na tankerima koji prevoze naftu, prenela je iranska državna televizija, pozivajući se na televizijsku mrežu Al-Alam.

U tom izveštaju ocenjeno je da se radi o napadu na tankere, ali se međutim ne navodi na koju državu, ili države, su napadnuti tankeri registrovani.

Pakistanski izvori naveli su da su napadnuti tankeri poslali nekoliko poziva za pomoć.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Napadnuta dva naftna tankera u Omanskom zalivu

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2019

U Omanskom zalivu su odjeknule dve eksplozije prilikom napada na dva velika naftna tankera, javila je iranska televizija „Pres“, pozivajući se na iransku televiziju „Alam“ i njene lokalne izvore.. Kako je javila agencija „Irna“, Iran je spasio 44 mornara sa tankera i prebacio ih na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.