TALIBANI MAJKU I ĆERKU KAMENOVALI DO SMRTI

Izvor: Kurir, 11.Nov.2011, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TALIBANI MAJKU I ĆERKU KAMENOVALI DO SMRTI

GAZNI - Grupa naoružanih muškaraca kamenovala je do smrti ženu i njenu ćerku u avganistanskoj provinciji Gazni, izjavili su zvaničnici.

Oni su za ovaj zločin optužili za ovaj zločin talibane.

Talibani su optužili žene za "moralnu devijaciju i preljubu”, prenosi BBC.

Dva muškarca uhapšena povodom ubistava, koja su se dogodila samo 300 metara od kancelarije provincijalnog guvernera.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Incident se dogodio juče, u delu grada Gaznija u kojem je živela porodica ubijenih žena. Gazni se nalazi na listi gradova koje će međunarodne trupe predati u nadležnost avganistanskih snaga bezbednosti.

Naoružani muškarci ušli su u kuću u kojoj su živele mlada udovica i njena ćerka, izveli ih napolje i kamenovali do smrti.

"Susedi nisu pomogli, niti su na vreme obavestili vlasti”, rekao je jedan zvaničnik.

Brojni verski lideri u Gazniju izdaju islamske verske ukaze – fatve, u kojima traže od građana da prijave svakog ko je umešan u preljubu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.