Svaka poseta Vulina KiM incident

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svaka poseta Vulina KiM incident"

Beograd -- Poslanik LDP Zoran Ostojić ocenio je da svaka poseta direktora vladine Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina Kosovu predstavlja incident.

On kaže da je to incident zato što je "on pre godinu dana komandovao ekstremistima na barikadama da pucaju na nemačke vojnike".

Kosovska policija prekinula je ranije danas posetu Vulina pokrajini i uputila ga na administrativni prelaz Merdare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Svaka Vulinova poseta Kosovu je incident. To je negde prirodno s obzirom da je to čovek koji je komandovao barikadama pre godinu dana bkada se pucalo na nemačke vojnike", kazao je Ostojić agenciji Beta.

Ostojić je ocenio da je "zaista licemerno da Vulin sada osuđuje one koji su to uradili, jer ti Srbi rade ono što ih je on učio dok je podržavao politiku 'sad sa barikade, sad na barikade'".

"Vulin je postavljen tu (na mesto šefa Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju) očigledno da pravi incidente i ne predviđam da će se dugo zadržati, jer je on osoba koja je palila vatru i koja teško da može da bude vatrogasac", ocenio je Ostojić.

Ostojić je rekao da Vulin "sada žanje ono što je sejao", jer je, prema njegovim rečima, pre godinu dana komandovao ekstremistima na barikadama da pucaju na nemačke vojnike.

Posle jutrošnjeg incidenta u selu Donje Varage u opštini Zubin Potok, gde su nepoznate osobe pucale na vozila Euleksa i kosovske policije, Vulin je prekinuo posetu jugu Kosova i uputio se u Kosovsku Mitrovicu kako bi razgovarao sa predstavnicima tamošnjih Srba.

Policija ga je zaustavila s obrazloženjem da nije najavio posetu Mitrovici i uputila ga na administrativni prelaz Merdare.
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.