Susret Vučića i Rame za bolje odnose

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Susret Vučića i Rame za bolje odnose"

Šef albanske diplomatije Ditmir Bušati izrazio je nadu da posetom albanskog premijera Srbiji naredne nedelje može biti podvučena crta pod spor oko incidenta na fudbalskom terenu i otvoreno novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

Verujem da bismo mogli pronaći zajednički teren sa Srbijo: Dmitri Bušati

 

"Događaji koji su se dogodili pre, za vreme i posle utakmice bili su vrlo neprijatni i mi smo osudili provokacije i nasilje", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Bušati u intervjuu za Rojters koji je danas objavio na svom tviter nalogu.

 

"Ali, verujem da je važno gledati u budućnost i otvoriti novo poglavlje u odnosima Albanije i Srbije, što bi, verujem, bio ključ demokratske stabilnosti u regionu i njegovom napretku ka EU", dodao je Bušati.

 

Bušati se nada da će uporkos ozbiljnim problemima između Albanije i Srbije, poseta Edija Rame značiti dalje poboljšanje odnosa na Balkanu, započeto u Berlinu i da će susret Rame i Vučića imati "dobre elemente".

 

"Verujem da bismo mogli pronaći zajednički teren sa Srbijom jer ima pitanja koja su od obostranog značaja i pitanja koja su ključna za evropsku integraciju regiona", rekao je Bušati.

 

Šef albanske diplomatije rekao je i da veruje da će Albanija biti spremna za članstvo u EU za 10 godina ali je izrazio zabrinutost zbog izjava protiv proširenja koje dolaze od nekih lidera EU.

 

"Verujem da će Albanija biti spremna za članstvo u EU za deset godina ali je takođe veoma važno da se obezbedi da u EU postoji politički apetit za prijem Albanije i drugih zemalja Zapadnog Balkana", izjavio je Bušati.
Pogledaj vesti o: Incident,   Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tirana želi da podvuče crtu pod spor sa Srbijom

Izvor: Beta, 04.Nov.2014

TIRANA/BEOGRAD, 4. novembra 2014. (Beta) - Šef albanske diplomatije Ditmir Bušati izrazio je nadu da posetom albanskog premijera Srbiji naredne nedelje može biti podvučena crta pod spor oko incidenta na fudbalskom terenu i otvoreno novo poglavlje u odnosima dve zemlje..."Dogadjaji koji su se dogodili...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.