Sukob policije i navijača u Prištini

Izvor: Politika, 22.Apr.2011, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob policije i navijača u Prištini

Priština–Nekoliko osoba je povređeno, jedno policijsko vozilo je zapaljeno i više njih oštećeno u sukobu policije i navijača košarkaškog kluba Sigal u četvrtak uveče u Prištini posle utakmice sa ekipom Bambija iz Kosovske Mitrovice za koju igraju Srbi, navedeno je u saopštenju Kosovske policijske službe. Portparol Kosovske policije Baki Keljani je rekao za KIM radio da je u incidentu učestvovalo oko 1.200 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << navijača, Srba i Albanaca i da je policija privela, pa potom oslobodila organizatora tuče, albanske nacionalnosti. On je isključio mogućnost da je incident etnički motivisan i dodao da je situacija u Prištini tokom noći bila mirna.

„Posle intervencije policije sukob se proširio i van sale. Usledilo je bacanje kamenja na vozila policije, jedan automobil je zapaljen, a policija je koristila suzavac i palice u sukobu sa navijačima”, kazao je Keljani.

Prema njegovim rečima, više navijača i jedan policajac zatražili su medicinsku pomoć. Sukob policije i navijača prištinskog Sigala, naveo je Keljani, počeo je još tokom utakmice. Na reagovanje jednog navijača sa severa zbog prisustva policije, ona je intervenisala, što je pokrenulo reakcije drugih navijača.

Fonet

objavljeno: 22.04.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.