Studenti traže smenu rektora Kovačevića!

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti traže smenu rektora Kovačevića!

Plenum studenata optužio rektora Branka Kovačevića da je izazvao sinoćni incident na Filozofskom fakultetu izjavom da blokadu organizuju pripadnici levičarske grupe. Studenti će zbog ovoga zatražiti smenu rektora. Blokada fakulteta se nastavlja.

Blokada Filozofskog i Filološkog fakulteta u Beogradu nastavlja se i danas, nakon sinoćnjih incidenata situacija je jutros mirna, a studenti oba fakulteta najavljuju mogućnost da se zatraži ostavka rektora. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Plenum studenata: Napali nas neo-nacisti!

Filološki fakultet popustio studentima - studenti nezadovoljni

Dekan Filozofskog: Studenti prete batinama!

Skinhedsi napadaju studente koji blokiraju fakultete]U zgradu Filozofskog fakulteta u Beogradu sinoć je ubačena baklja[/url].

Predstavnici studenata rekli su jutros da se blokada fakulteta nastavlja do daljeg, "bez obzira na sve pokušaje da se ona prekine".

Anarhisti: Proteste organizuje Plenum]Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević izjavio je ranije da je blokada Filološkog fakulteta politički protest organizacije Marks 21[/url] i pozvao državu da "prekine taj cirkus", a studente da se vrate na nastavu.

Jedan od članova Plenuma Filozofskog fakulteta ocenio je da je ovakvom izjavom rektor, zapravo, izazvao sinoćnji incident.

"Razmatramo mogućnost da se zbog toga zatraži i smena rektora Kovačevića", naveo je član Plenuma Filozofskog fakulteta koji je želeo da ostane anoniman.

Plenum studenata Filološkog fakulteta zasedaće večeras, a kako je rekao jedan od članova, najverovatnije će biti podržana ideja o zahtevu za smenu rektora Kovačevića.

"Rektor je svojom izjavom direktno ugrozio bezbednost studenata. Najoštrije demantujemo sve navode rektora. Fakultete ne blokiraju nikakve političke organizacije. Plenum je studentsko telo, nastalo na demokratski način, samoorganizovanjem studenata", naveo je član Plenuma Filološkog fakulteta koji je želeo da ostane anoniman.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.