Studenti: Incident nema veze s blokadom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti: Incident nema veze s blokadom

Studenti Filzofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu okupljeni u Samoorganizovani studentski pokret 2014 ogradili su se od incidenta koji se u nedelju, 12. oktobra, oko devetnaest časova odigrao na Platou ispred Filozofskog fakulteta. Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine osudila je incident koji se tokom vikenda dogodio na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

"Napominjemo da se remećenje reda i mira odigralo na javnoj površini na kojoj u svakom trenutku može da se nađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo ko, i koju studenti, učesnici protesta, nisu u mogućnosti niti u nadležnosti da obezbeđuju", navodi se u današnjem saopštenju Samoorganzovanog studentskog pokreta.

Dodaje se da je ovaj incident rezultat ličnog konflikta sukobljenih strana, te da policija utvrđuje okolnosti i identitet učesnika.

"Napominjemo da ovaj incident nema veze sa blokadom nastave koja se trenutno odvija na ovom fakultetu i apelujemo na Upravu Fakulteta da konačno sasluša studente i prihvati konstruktivan razgovor sa njima, kako bi se što pre normalizovala nastava", ističe se u saopštenju.

Ocenjuje se i da je aktuelna blokada proces mirnog rešavanja studentskih problema, te da ne sme da bude bilo kakvo poprište ličnih sukoba.

Omladina LSV osudila incident

"LSVO smatra da je nedopustivo da se delovanje fašističkih grupacija i dalje toleriše u našem društvu. Postavljamo pitanje koje strukture društva održavaju i podstiču fašizam i fašističke grupe i zašto su studenti meta ovih organizacija. Takođe se postavlja pitanje da li u Srbiji danas postoji sloboda misli i javnog izražavanja mišljenja", ukazuje se u saopštenju LSV.

Omladina LSV podvlači da je delovanje fašističkih grupa za demokratsku državu nedopustivo i poziva nadležne organe da ispitaju odgovornost počinioca ovog napada i otkriju kojoj organizaciji pripadaju.

Kako su mediji preneli, u subotu oko ponoći je grupa mladića sa fašističkim obeležjima upala na Filozofski fakultet u Beogradu, gde i dalje traje studentski protest, i pretukla jednog mladića i nasrnula na dve devojke.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.