Napad nožem u Norveškoj: Student ranio dva profesora na univerzitetu

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 20:03

Napad nožem u Norveškoj: Student ranio dva profesora na univerzitetu

Dva profesora su danas ranjena nožem, jedan teško, a drugi lakše, a incident se dogodio u zgradi univerziteta u Oslu, saopštila je norveška policija.

Student osumnjičen za napad je uhapšen. Okolnosti i uzroci napada zasad nisu jasni, prenose norveški mediji.

"Policija je nakon dojave o mogućem napadu hladnim oružjem intervenisala i uhapsila napadača", rekla je predstavnica policije Kristijan Bjorberg na pres konferenciji.

"Verovatno je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o profesorima i o njihovom studentu", dodala je ona. Na mestu događaja su zaplenjena dva noža.

Zvaničnik hitne medicinske službe rekao je da je jedna žrtva primljena u bolnicu i da je u kritičnom stanju, dok je druga lakše povređena. Incident, kakvi su u Norveškoj retki, dogodio se u zgradi Instituta za rad koji deluje u sastavu univerziteta u Oslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOROR U NORVEŠKOJ Uhapšen pomahnitali student koji je nožem izbo dva profesora

Izvor: Blic, 25.Avg.2023, 00:38

Dva profesora su danas ranjena nožem, jedan teško, a drugi lakše, a incident se dogodio u zgradi univerziteta u Oslu, saopštila je norveška policija. Student osumnjičen za napad je uhapšen. Okolnosti i uzroci napada zasad nisu jasni, prenose norveški mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.