Stanković: Idemo u Francusku, po rezultat

Izvor: Mondo, 17.Okt.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Idemo u Francusku, po rezultat

Rekorder po broju mečeva u dresu reprezentacije, čestitao je igračima na držanju tokom incidenta u duelu sa Albanijom.

Dejan Stanković žali što Siniša Mihajlović više nije selektor Srbije, ali veruje u kvalitet generacije koju je okupio njegov kum i dugogodišnji saigrač, a preuzeo Holanđanin Dik Advokat.

Utoliko ga prekid utakmice sa Albanijom čini tužnijim...

"Bilo je strašno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Događale su se stvari kojima nije mesto na terenu, u hali, bilo gde. Zna se gde se vodi politika", prokomentarisao je veliki incident, gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na TV Prva.

"Nedopustivo je da se uništi jedan spektakl, pa da to našu reprezentaciju može da sputa na putu ka Evropskom prvenstvu. Ova ekipa ima kvalitet, ona će se naći u Francuskoj, samo se nadam da je neko neće u tome sprečiti (van terena)", dodao je Stanković i čestitao reprezentativcima Srbije.

"Momci su pokazali pravo lice, u teškim trenucima, kada je situacija mogla da poprimi razmere još većeg incidenta. Stali su u zaštitu igrača protivničke ekipe".

Popularni Deki rekao je da ne treba ocenjivati Advokatov učinak posle jedne cele zvanične utakmice, protiv Jermenije (1:1).

"Dajte da novom selektoru damo vreme. Sigurno je da imamo 'kratku' grupu, sa jednim timom manje nego druge, tako da moramo brzo da delujemo i osvojimo što više bodova".

"Još u periodu kada je Siniša bio selektor, tvrdio sam da je ova generacija vrlo talentovana i da ima igrače koji mogu da nose pritisak. Kada se kvalifikuju za EP, u šta ja verujem, otići će tamo da naprave rezultat".

Stanković je posle okončanja igračke karijere "izdržao" bez fudbala godinu dana. Kaže da ga je isprva "sve mrzelo", ali se vremenom vratila želja za radom.

Ovog leta započeo je trenersku karijeru, kao pomoćnik Andree Stramaćonija u Udinezeu.

Foto: Guliver/Getty Images/Dino Panato

Reč je o klubu čija osnovna garnitura dresova je crno-bela, što njemu kao Zvezdinom detetu ne bi trebalo da prija, ali...

"Trenerska oprema je plava, tako da nema nikakvih problema!"

Udineze je posle šestog kola četvrti na tabeli "kalča".

"Pokrali su nas pre dve nedelje, bili bismo drugi, sa istim brojem bodova kao Roma", ističe Stanković.

"Ovo je za nas neka nova realnost, jer se zna koji je cilj Udinezea, to je opstanak u Seriji A. Kada to obezbedimo, možemo da tražimo nešto više".

Mihajlović sa Sampdorijom zauzima treću poziciju, a za Dekija je to samo potvrda njegove trenerske vrednosti.

"Siniša je trener koji se potvrđuje iz sezone u sezonu. Imao je i ponudu Intera, ne znam zašto to nije realizovano, ali siguran sam da ima kvalitet za veliki klub".

Da li žali što Miha više nije na kormilu "orlova"?

"Da. I nisam jedini. Ima i dosta igrača koji žale što Siniša više nije selektor. Ali, bolje da ne pričam, jer ne mogu da budem objektivan kada je on u pitanju".

Stanković je odgovorio i na pitanje koliko se njegov sadašnji posao razlikuje od onoga čime se bavio čitavog života?

"Ogromna promena. Jedino što povezuje fudbal na terenu i fudbal van njega je ta reč - fudbal. Inače je sve drugačije. Moraš da radiš 24 sata. Najlepše je tih sat vremena treninga, sve ostalo je planiranje, razmišljanje, sastanci... Moderan fudbal je jako zahtevan".

"Kao igrač dođeš na trening, sve te čeka spremno, ti to odradiš i posle dva sata si kući. Kao trener, ako tog dana imaš samo jedan trening, to je sedam-osam sati posla".

Nekadašnji as Zvezde, Lacija i Intera, sa kojim je bio prvak Evrope i sveta, kaže da sa svojih 36 godina nigde ne žuri.

"Kao pomoćniku mi ništa nije ispod časti. Ni da delim 'markere', ni da nosim opremu za trening. Polako, mlad sam. Jednog momenta kada budem osetio da mogu sam da radim..."

"Nisam sebičan. Meni je fudbal dao mnogo, kao trener pokušavam da mu vratim nešto od toga".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.