Srušio se ruski avion, ima mrtvih

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 22:39

Srušio se ruski avion, ima mrtvih

Trenažni avion ruskog vazduhoplovstva L-39 srušio se u Krasnodarskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Prema preliminarnim informacijama sa lica mesta, jedan od članova posade je poginuo. Uzrok pada se utvrđuje", istakli su u resoru.

Pojašnjava se da je do incidenta došlo prilikom sletanja tokom planiranog trenažnog leta. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, letelica se srušila u krugu aerodroma, i na zemlji nije bilo štete niti povređenih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Aero L-39 Albatros je trenažni mlazni avion proizvođen u Čehoslovačkoj. Prvi let je obavio 4. novembra 1968. godine. Godine 1972. izabran je za glavni trenažni avion zemalja Varšavskog pakta.

Serijski je proizvođen do 1999. godine, i ukupno je napravljeno 2868 aviona. U službi je u više od 30 zemalja sveta.

Dužina trupa je 12,13 metara, raspon krila 9,46 metara. Maksimalna brzina L-39 je 761 kilometar na sat, praktičan domet leta je 1650 kilometara, a praktični plafon je 12 hiljada metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAGEDIJA IZNAD NEBA: Ruski avion se srušio - član posade izgubio život!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2023

Pojašnjava se da je do incidenta došlo prilikom sletanja tokom planiranog trenažnog leta...Trenažni avion ruskog vazduhoplovstva L-39 srušio se u Krasnodarskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane...- Prema preliminarnim informacijama sa lica mesta, jedan od članova posade je poginuo....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.