Srbija ne snosi odgovornost, incident je provokacija

Izvor: Beta, 15.Okt.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne snosi odgovornost, incident je provokacija

BEOGRAD, 15. oktobra 2014. (Beta) - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oštro je osudilo incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, kao smišljenu i unapred planiranu provokaciju.

Puštanje bespilotne letelice sa zastavom Velike Albanije, na kojoj je prikazana teritorija koja obuhvata delove ne samo Srbije, već i Grčke, Crne Gore i Makedonije, dosad je nezabeležena provokacija na fudbalskim terenima i moralo je biti planirano unapred, tako da ne može biti reči o spontanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << izgredu huligana, navodi se u saopštenju Ministarstva dostavljenom agenciji Beta.

Reč je, kako se dodaje, o smišljenoj političkoj provokaciji, izvedenoj s namerom da se u Beogradu izazovu neredi koji bi bacili senku na činjenicu da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić istakao je i da "okupljanja u albanskim sredinama nakon sinoćnog incidenta svakako ne doprinose smirivanju tenzija, već samo, pogotovo na Kosovu i Metohiji, stvaraju atmosferu straha, koja, po ko zna koji put, šalje poruku pripadnicima nevećinskog naroda da nisu dobrodošli".

Srbija, kako se dodaje, "ne može snositi odgovornost za neodgovorne provokacije albanskih gostiju i da će nastaviti da radi na razvijanju dobrosusedskih odnosa, za koje veruje da su jedini put za prevazilaženje potencijalnih problema".

Srbija će preduzeti sve mere da medjunarodne partnere, a pogotovo EU, upozna sa svim aspektima slučaja, i još jednom pozove na primenu jednakih standarda za sve, kako bi se izbeglo da ovakvi incidenti nastave da ugrožavaju politički napredak saradnje u regionu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.