Sprečeno narušavanje reda u manastiru Vaznesenje

Izvor: Politika, 26.Maj.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno narušavanje reda u manastiru Vaznesenje

BEOGRAD – Čačanska policija privela je dve osobe zbog pokušaja da izazovu veći incident ispred manastira Vaznesenje prilikom izvršenja naredbe Žičke eperhije o prinudnom udaljenju igumanije i osam iskušenica sa manastirskog poseda.

U saopštenju, Policijska uprava u Čačku navodi da je u manastiru Vaznesenje došlo do incidenta prilikom izvršenja naredbe Žičke eparhije o prinudnom udaljenju igumanije i iskušenica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kao i da je sprečeno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

Kako je navedeno u saopštenju, policija je u službene prostorije dovela Miloja Stevanovića (63) iz Beograda i Nebojšu Dejovića (26) iz Užica, koji su narušavali javni red i mir „drskim i bezobzirnim ponašanjem”.

Do incidenta je došlo sinoć oko 20 sati, a narušavanje javnog reda i mira u većem obimu sprečila je policija koja je intervenisala po pozivu sveštenika Srpske pravoslavne crkve, koji su došli u manastir kako bi igumaniji manastira Vaznesenje saopštili odluku Episkopa Žičke eparhije.

Tom prilikom jednom od sveštenika su isečene gume na putničkom motornom vozilu koje je bilo parkirano ispred manastira.

U saopštenju je navedeno da su Stevanović i Dejović, ispred ulazne kapije manastira Vaznesenje, „skočili na haubu službenog vozila, pokušavajući da izazovu incident, ali su brzom intevencijom policije u tome sprečeni”.

Protiv Stevanovića i Dejovića podnete su prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru i oni su, sinoć, po skraćenom postupku, odvedeni dežurnom sudiji Prekršajnog suda u Čačku.

-------------------------------------------------------------

Monahinje napustile manastir, policija ne dozvoljava prilaz

ČAČAK – Monahinje manastira Vaznesenje u Ovčar banji napustile su danas taj manastir, ispred kojeg se trenutno nalazi samo policija koje ne dozvoljava prilaz.

Monahinje manastira Vaznesenje u Ovčar banji su prethodno odbile da prihvate odluku vladike žičkog Hrizostoma da napuste bogomolju zbog, kako je Tanjugu rekao sekretar čačanske crkve Vladimir Kaplarevića, saopštenja da se stavljaju u službu raščinjenog vladike Artemija.

Tanjug

objavljeno: 26.05.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incident u manastiru Vaznesenje

Izvor: RTS, 26.Maj.2012

Privedene dve osobe zbog pokušaja izazivanja većeg incidenta ispred manastira Vaznesenje, kod Čačka. Građani pokušali da spreče izvršenje naredbe Žičke eparhije o prinudnom udaljenju igumanije i osam iskušenica sa manastirskog poseda, koje su se priklonile raščinjenom vladici Artemiju. ..Čačanska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.