Sport uživo: Klopova zapovest kao reč Božija

Izvor: RTS, 25.Apr.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Klopova zapovest kao reč Božija

Reč Jirgena Klopa kao reč Božija, kaže Neven Subtić. Za evropsku Zvezdu potrebni su stranci, smatra Zoran Stojadinović. Tviter duhovitosti Gerija Linekera. Dortmund ne pušta Levandovskog, Inter Handanovića. Barsa ni ne pomišlja da se raziđe sa Vilanovom. Novi susret Ljajića i "nervoznog" Rosija. Status Levandovskog u Borusiji na kraju sezone? Zavisi od toga koga pitate.

13.40 - Novi obrt u slučaju „Levandovski". Agent napadača Borusije iz Dortmunda rekao je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će njegov klijent na kraju sezone sigurno napustiti taj nemački klub. "Postigli smo dogovor sa nekim drugim klubom i Levandovski namerava da promeni klub tokom leta. Svi zahtevi Borusije Dortmund biće ispunjeni", rekao je agent Maik Bartel. Levandovski ima ugovor do 2014. godine.

13.35 - Odlazak Marija Gecea doneo je Borusiji iz Dortmunda 37 miliona evra, ali i veliku rupu u timu. Zato, kako prenosi „Kiker", potraga za naslednikom je već počela. Na prvom mestu želja nalazi se talentovani fudbaler najvećeg rivala Šalkea, Julijan Draklser. Ovaj 19-godišnjak, koji je već sakupio i četiri meča za nemački nacionalni tim, košta oko 20 miliona evra. Pored njega, spominje se i dolazak Kevina de Brujna, sjajnog Belgijanca koga smo imali prilike uživo da posmatramo i u Beogradu. On je fudbaler Čelsija, ali nastupa kao pozajmljeni igrač u Verderu.

13.30 - Utakmica osmog kola nigerijske prve lige između Kano Pilarska i Hartlenda prekinuta je nakon pola sata zbog pucnjave na stadionu. Naime, neko od poliicjskih službenika upucao je jednog navijača domaćeg tima, nakon sukoba između pristalica i policije. Domaći igrači su želeli da se utakmica nastav, ali su gosti to odbili iz, sasvim razumljivih, bezbednosnih razloga. Stanje upucane žrtve zasad još nije poznato.

13.20 - Selektor Brazila Luis Felipe Skolari rekao je danas da njegovom timu predstoji veliki posao ukoliko želi da zabeleži uspeh na Svetskom prvenstvu 2014. godine. "Predostoji nam dosta posla. Znamo da nismo spremni, svi su svesni toga", rekao je Skolari, koji je sa Brazilom 2002. godine osvojio titulu svetskog prvaka. Fudbaleri Brazila će pre početka Kupa Konfederacija, koji je na programu od 15. do 30. juna, odigrati još dva prijateljska meča - protiv Englske 2. juna na renoviranoj Marakani u Rio de Žaneiru, i sedam dana kasnije protiv Francuske u Porto Alegreu.

13.00 - Trener Sampdorije Delio Rosi spreman je da se rukuje sa Ademom Ljajićem, fudbalerom Fiorentine koga je udario prošle sezone. Uprava „viole" je otpustila Rosija posle utakmice sa Novarom, upravo jer je udario Ljajića. "Nisam se čuo sa Ljajićem od tog incidenta. Ako se ukaže prilika rukovaćemo se, ali neću ga tražiti da to učinim. On je protivnik kao i svaki drugi i fudbaler koga poštujem. Rekli su mi da je od tada mnogo sazreo", rekao je Rosi. "Ni pre nisam ništa imao protiv njega, a nemam ni sada. Priznajem da je to bio užasan incident, ali tada je i završen. Posle utakmice se ništa nije dogodilo".

12.50 - Grčki AEK i definitivno se preselio u drugu ligu, pošto mu je odbijena žalba koju je uložio Grčkoj fudbalskoj federaciji. Zvaničnici nacionalne federacije Grčke odbacili su žalbu AEK-a na kaznu koja je usledila pošto je meč sa Pantrakikosom 14. aprila prekinut u 88. minutu zbog nereda navijača atinskog kluba. Besni navijači AEK-a jurili su po terenu igrače oba tima pošto je njihov tim u odlučujućem meču za opstanak u prvoj ligi primio gol u 87. minutu. Pošto je žalba odbijena, tri boda su i formalno oduzeta AEK-u koji je sada 15. sa 27 poena iz 30 mečeva, dok je poslednja Kerkira sa 20 bodova.

12.35 - Kako to obično biva u poslednje vreme nakon velikih, važnih i nadasve uzbudljivih utakmica, internet su preplavile šaljive montaže. Ovoga puta, sasvim u skladu sa rezultatom njegove ekipe, predmet ismevanja je Žoze Murinjo.

12.25 - Napadač Central Kordobe Matijas Molonji nije toliko poznat široj fudbalskoj javnosti. Međutim, nakon driblinga protiv Ol Bojsa u šesnaestini finala argentinskog Kupa, po svoj prilici ga čeka kratkotrajna slava jedne internet senzacije. Dribling vredan pažnje...

12.10 - Generalni menadžer Borusije iz Dortmunda Hans Joakim Vacke izjavio je danas da klub planira da zadrži Roberta Levandovskog bez obizra na iznos koji bi mogao da zaradi od obeštećenja u slučaju prevremene prodaje poljskog napadača. "Činjenica je da Robert ima ugovor sa nama do 2014. godine. On za razliku od Gecea nema klauzulu da može ranije da napusti klub. Želimo da i sledeće godina igra u Dortmundu", rekao je Vacke za nemačke medije.

12.00 - Potpredsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu izjavio je da će trener Tito Vilanova sigurno ostati na kormilu katalonskog tima i sledeće sezone. "Tito će predvoditi Barselonu i sledeće godine. Pored toga što ima ugovor, verujemo u njega, jer je napravio veliki posao", rekao je Bartomeu, koji je naglasio da je prethodni period bio "veoma težak na poslovnom i ličnom planu" za trenera Blaugrane.

11.55 - Predsednik Intera Masimo Morati rekao je da će golman Samir Handanović i sledeće sezone ostati u klubu. Mediji su prethodnih dana spekulisali da je Barselona zainteresovana za Handanovića i da će za njega poslati ponudu. Slovenački reprezentativac je prošlog jula iz Udinezea prešao u Inter. "Ne znam za ponudu iz Barselone. Handanović je stub našeg kluba i želimo da ga zadržimo", izjavio je Morati."Veoma je važno da napravimo dobar tim i da oformimo dobru odbranu koja neće primati golove, pošto smo uvek imali mnogo više napadača na raspolaganju". Morati je takođe negirao da će se u upravu kluba vratiti bivši trener Leonardo, koji je trenutno sportski direktor Pari Sen Žermena.

11.45 - Mani Pakijao će boksovati u novembru u Makau protiv jednog od dvojice američkih boraca - Brendona Riosa ili Majka Alvorada, najavio je danas njegov promoter Bob Arum. Tridesetčetvorogodišnji Pakijao, koji je osvojio osam titula u osam različitih kategorija, što je uspeh apsolutno bez presedana, želeo je da se bori ili protiv Meksikanca Huana Manuela Markeza, ili nepobeđenog Amerikanca Timotija Bredlija, od kojih je izgubio prošle godine. Njih dvojica su, ipak, odlučili da međusobno ukrste rukavice u Las Vegasu u septembru. Pakijao je izgubio titulu u velter kategoriji WBO verzije u junu prošle godine kontroverznom odlukom sudija koji su pobedu na poene dodelili Bredliju, da bi potom u meču sa Markesom pretrpeo nokaut.

11.40 - Iako na sva zvona najavljuju napad na šestu svetsku krunu u domovini naredne godine, Brazilci , čini se, nemaju ekipu koja b imogla da potkrepi taj optimizam. To vidi i zahtevna brazilska publika, koja jezvižducima ispratila fudbalere sa terena nakon remija sa Čileom od 2:2. Utakmica je odigrana na stadionu Mineirao koji je renoviran za potrebe Svetskog prvenstva. Rever i Nejmar pogodili su za domaćina, dok su strelci za Čile bili Gonzales i Vargas. Ovo je bila poslednja prilika za Skolarija da proveri kandidate pre nego što 14. maja objavi sastav koji će nastupati na Kupu Konfederacija u junu.

11.30 - Kolo Ture na kraju sezone sigurno napušta Mančester siti. Kako sam ističe, želi da ostane u Engleskoj. "Ovde sam skoro četiri godine, iza mene su dve fantastične sezone, kada sam igrao i slušao pesme navijača o meni i mom bratu. To će mi nedostajati. Već dva meseca nisam dobio ponudu iz kluba i moram da razmišljam o budućnosti. Za moju familiju i decu najbolje bi bilo da ostanemo u Engleskoj", rekao je Ture za „Skaj Sport". Ture je u Siti došao 2009. godina iz Arsenala, ali u poslednje vreme nije dobijao šansu kod menadžera Roberta Manćinija.

11.15 - Geri Lineker nastavlja sa Tviter duhovitostima. Ovoga puta, samo je malčice izmenio svou već legendarnu izjavu, datu nakon polufinala Svetskog prvenstva 1990. godine, koje je njegova Engleske izgubila od kasnijeg šampiona Nemačke nakon penala.

11.05 - Kako učiniti srpski klupski fudbal boljim, odnosno učiniti ga konkurentnijim kada dođe do evropskih izazova? Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović misli da zna barem deo rešenja. On lično će pokrenuti inicijaticu da se ekipama dozvoli da registruju veži broj stranaca. Sa tri stranca, koliko regulativa sada dozvoljava da ih bude u ekipi, odnosno na terenu, Stojadinović smatra da se ne može napraviti uspeh u Evropi. „Pokušaćemo da pokrenemo inicijativu za promenu takvog pravila, jer ne možemo da napravimo evropsku Zvezdu samo s trojicom stranaca. Jasno znam ko treba da dođe, a ko da ode. Sve imam u glavi, ali ne mogu da konkretno govorim o imenima. Suština je da planiramo da se pojačamo igračima iz inostranstva, jer mislim da u Srbiji nema fudbalera koji mogu da budu prava pojačanja za Zvezdu, ukoliko želimo da budemo konkurentni u Evropi. Od ovih koji su već u našem klubu, boljih nema na domaćim terenima."

10.50 - Vrlo je teško izbaciti sinoćni trijumf Borusije nad Realom iz glave. Mediji u Evropi, u najvećoj meri, i dalje govori o sjajnoj igri nemačkog tima, ali i podjednako sjajnoj taktici koja ju je omogućila. Neven Subotić je dao možda najkonciznije objašnjenje šta se to zapravo sinož dogodilo na Vestfalenu. „Jirgen Klop ima taktiku za utakmice koja funkcioniše. Svi mi stojimo iza njegovog plana. Šta god da on kaže, to je za nas Božja reč, mi verujemo u njega i on veruje u nas", rekao je srpski internacionalac za "Skaj sport". „Tako je oformljen ovaj tim i tako je postao uspešan".

00.30 - San Antonio, Oklahoma i Indijana maksimalno su iskoristili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu plej ofa NBA lige i posle utakmica protiv svojih rivala, Lejkersa, Hjustona i Atlante, poveli sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

00.10 - Fenomenalni napadač Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski, prvi fudbaler u istoriji koji je postigao četiri gola u polufinalu Lige šampiona, posle večerašnjeg trijumfa protiv Reala (4:1) rekao je da su svi zadovoljni, ali da je tek napreavljen prvi korak. "Znamo šta nas čeka u Madridu, moraćemo i tamo da odigramo ovako dobro. Hvala navijačima na fenomenalnoj podršci. Ovo je zajednička pobeda", rekao je Levandovski.

00.05 - Direktor Reala Emilio Butragenjo kazao je da je Borusija izuzetan i veoma efikasan tim. "Došli smo da igramo protiv izuzetnog tima. Oni su veoma efikasni kada krenu napred. Rezultat je negativan, ali ništa još nije završeno."Trener Reala Žoze Morinjo rekao je da je njegova ekipa znala sve o Robertu Levandovskom pre utakmice, ali da mu je i pored toga lako dozvolila da postiže golove. "Oni su do sada najbolji tim u Ligi šampiona i zaslužili su ovu pobedu." rekao je Murinjo.

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sport uživo: Ide ili ostaje, pitanje je sad?

Izvor: RTS, 25.Apr.2013

Status Levandovskog u Borusiji na kraju sezone? Zavisi od toga koga pitate. Ana bolja od Petrove. Janko dobio Hiralda. Barsa na fajnal-foru Evrolige. Za evropsku Zvezdu potrebni su stranci, smatra Zoran Stojadinović. Tviter duhovitosti Gerija Linekera. Nakon demoliranja Barse, odbojka na pesku. Ista...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.