Specijalci onemogućili huligane da prekinu Bajagin koncert u Splitu

Izvor: RTS, 14.Jul.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalci onemogućili huligane da prekinu Bajagin koncert u Splitu

Oko 200 huligana sprečeno je da upadne i onemogući koncert Bajage i "Instruktora" na drugoj večeri manifestacije "San sustipanske noći", piše splitska "Slobodna Dalmacija".
Bilo je najava da bi do takvog incidenta moglo doći, podseća Slobodna Dalmacija i dodaje da su se sat vremena pre zvaničnog početka konceta na Matejušci mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << videti huligani u grupi od njih 150 do 200, koji su imali nameru da uđu i prekinu Bajagin koncert.

Građani su, kako se navodi, pomislili da je to uvertira pred fudbalsku utakmicu Hajduka i bugarskog Levskog.
Nije teško zamisliti, piše Slobodna Dalmacija, šta bi bilo da je među hiljade ljudi doletela nekakva signalna raketa, baklja ili kamen, kakav bi stampedo nastao.
"Plan im je bio da se na bilo koji način približe mestu koncerta, bilo karuselom, bilo pešice, pa čak i čamcima i da onda među publiku ubace i bilo šta – bengalku, signalnu raketu, suzavac, topovski udar", piše list.
Ipak, policija je, kako se navodi, "uradila fantastičan posao" što se tiče obezbeđenja pa na Sustipanu i šire nije zabeležen nijedan incident, a Bajagin koncert je protekao u lepoj i veseloj atmosferi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.