Slučaj Krik:Disciplinski postupak protiv policajca

Izvor: Mondo, 22.Okt.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Krik:Disciplinski postupak protiv policajca

Protiv pripadnika Komunalne policije, koji je odgovoran za incident sa novinarima "Krika", biće podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka uz predlog za suspenziju, koju sprovodi Gradska uprava Grada Beograda.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Kako je saopšteno iz Komunalne policije, po nalogu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, načelnik Komunalne policije Nikola Ristić ispitao je slučaj u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa incidentom između pripadnika Komunalne policije i novinara "Krika".

Kako se navodi u saopštenju, sprovedena je odgovarajuća procedura kako bi se na osnovu Zakona i Odluke o Komunalnoj policiji utvrdilo da li je bilo prekoračenja ovlašćenja.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali  izvinio se juče novinarima "Krika" zbog incidenta s komunalnom policijom, ali je od njih zatražio izvinjenje zbog "prljave kampanje" koju nekoliko dana vode protiv njega.

"Oštro osuđujem svaki napad na medije i slobodu govora. Ja obezbeđenje nemam, nikad ga nisam imao, ali isto tako nije bilo potrebe da mi novinari 'Krika' prilaze s leđa i prekidaju sastanak sa izvođačem radova 'Beograda na vodi' kad je za to bilo predviđeno i vreme i mesto", rekao je Mali.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Disciplinski postupak protiv pripadnika Komunalne policije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2015

Protiv pripadnika Komunalne policije koji je odgovoran za incident i napad na novinare Istraživačke mreže KRIK, biće podnet zahtev za pokretanje disciplinskog postupka, uz predlog za suspenziju, saopštila je danas Komunalna policija...Po nalogu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, načelnik Komunalne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.