Skoplje: Sukobi izolovani incidenti

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Sukobi izolovani incidenti

Skoplje -- Portparol makedonske vlade Martin Martinoski kaže da sukobi između Makedonaca i Albanaca predstavljaju "male, izolovane incidente".

Ti incidenti ne mogu da promene generalnu sliku i ugroze put Makedonije ka Evropskoj uniji, kaže Martinoski.

"Na prostorima Balkana postoje male radikalne grupe koje nisu baš najsrećnije zbog toga što se zemlje regiona kreću ka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU. Ni Makedonija nije izuzetak po tom pitanju", rekao je Martinoski.

Martinoski je ocenio da stvaranju konfuzije doprinose i pojedini mediji, koji kriminalne sukobe stavljaju u kontekst etničkih sukoba.

On je dodao da nadležni organi preduzimaju sve neophodne mere i da se ne očekuju suštinske promene u vezi sa međusobnim odnosom etničkih grupa u Makedoniji.

Portparol vlade je odbacio navode pojedinih opozicionih stranaka da je incidente organizovala vlast kako bi isprovocirala učlanjenje Makedonije u NATO, pošto taj proces već godinama blokira Grčka zbog problema sa imenom makedonske države.

"To je idiotska teza, koju neke partije proturaju da bi dobile jeftine političke poene. Takve aktivnosti bi u svetu bile negativno ocenjene i to bi bilo kontraproduktivno. Tako nešto nismo i nećemo raditi", poručio je Martinoski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.